Saat 9.45 kapı duvar

ÖSYM 9.45 kuralından ödün vermedi; tüm uyarılara rağmen geç kalan birçok kişi ise KPSS hayallerine veda etti. Sınava yetişmek için adeta depar atan bazı adaylar kapalı kapılarla karşılaşınca sinir krizi geçirdi...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 22 Mayıs 2017 Güncelleme 22 Mayıs 2017, 00:40
Saat 9.45 kapı duvar

İÇİNDEKİLER

Üniversite sınavında 15 dakika mağdurlarının dramı akıllardan silinmemişken; aynı manzaranın dünkü Kamu Personeli Seçme Sınavı'nda da (KPSS) yaşandı. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nin (ÖSYM), saat 10'da başlayacak sınavlarda kapıların 9.45'te kapatılacağı uyarısına birçok kişi zamanında yetişemedi. Koşarak sınava girecekleri okulun kapısına gelen adaylar, kapıların kapatıldığını görünce içeriye girebilmek için görevlilere dakikalarca dil döktü.

GÖZYAŞINA BOĞULDU
Kayseri'de de sınava saat 09.45'ten sonra gelen adaylar, binalara alınmadı. Kamudaki A grubu kadrolar ile öğretmenlik için yapılan KPSS sınavının sabahki oturumuna katılmak isteyen Esra Ertük'ün kapı önünde gözyaşlarına boğularak yığılması herkesi üzdü. Genç kızın ve çevredeki tüm vatandaşların ricasına rağmen görevlinin kapıyı açmaması tepkilere neden oldu. Geniş güvenlik önlemlerinin dikkat çektiği sınavlarda adaylar üst aramalarından geçirilerek sınıflara alındı. İstanbul Teknik Üniversitesi'ndeki fakülteler de saatin 09.45'e yaklaşmasıyla birlikte adaylar koşarak içeriye girmeye çalıştı.

15 DAKİKA KURALI...
Kapıların kapanmasına son 30 saniye kala bir adayın rahat şekilde yürüyerek fakülteye gelmesi gülüşmelere neden oldu. Antalya'da 15 dakika kuralını unutan Kubilay Akyol'un, "Ağabey trafiğe takılıp geç kaldım. Bir senelik emeğim, lütfen içeriye gireyim" demesine rağmen görevliler kuralların kesin olduğunu söyledi. Akyol, "Bu ülkede her şey kuralına göre yapılıyor. Bu da kuralına göre yapılmış" diyerek tepki gösterdi.