Nazi yani!

Almanya'da yaşayan Birgün Düven işlettiği kafede katledildi. Gurbetçi kadının infaz biçimi, NSU çetesini akla getirdi...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 06 Mayıs 2017 Güncelleme 06 Mayıs 2017, 02:08
Nazi yani!

İÇİNDEKİLER

Irkçı Almanya, 2000-2007 yıllarında işlenen 8'i Türk 10 kişiyi katleden NSU davasını bitirmedi. Almanlar, NSU çetesinin hayata kalan tek üyesi olan "Nazi Gelin" Beate Zschaepe'i cezaevinde besledi! Duisburg şehrinden gelen acı haber ise ırkçı cinayetleri bir kez daha gündeme getirdi. Geçtiğimiz yıl liman bölgesinde "Vivo" adlı bir kafe açan Birgül Düven (46), Çarşamba sabahı işyerinde kafasına 2 kurşun sıkılarak katledildi. Kafeyi açmak için işyerine giden çalışanlar, Düven'in cesediyle karşılaşınca şok geçirdi. Alman polisi, Düven'in susturuculu silahla öldürüldüğünü belirledi. Dalgıç polisler, katillerin cinayet silahını limana atmış olabileceği ihtimali üzerine limanda aramalar gerçekleştirdi. Cinayetle ilgili 15 kişilik özel bir ekip ve ihbar hattı kurulduğu öğrenildi. Korkunç bir cinayete kurban giden Birgül Düven'in infaz edilme biçimi, NSU örgütünü akla getirdi.


Düven'in susturuculu silahla kafasına 2 el ateş edilerek öldürüldüğü öğrenildi. Alman polisi, katil ya da katilleri bulmak için güvenlik kameralarını inceledi.

Mevlüt YÜKSEL