Hu'SUR' sokağı

Kan lobisi barikat kurup hendek kazdı. Eteklere saklanıp bombalar attı. Ancak amacına ulaşamadı. Sur’da ise teröre inat hayat başladı. İlçedeki tarihi hanlar dün en kalabalık günlerinden birini yaşadı. Vatandaşlar “Nihayet huzura kavuştuk” açıklamasını yaptı!

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 01 Mayıs 2017 Güncelleme 01 Mayıs 2017, 01:40
Hu’SUR’ sokağı

İÇİNDEKİLER

İngiliz'i, Fransız'ı, Alman'ı bölgeden eksik kalmadı. Küresel terörün hizmetine giren PKK'lı teröristler ise güvenlik güçlerimiz ile halka bombalar yağdırdı. Kalleş pusular kurup ülkenin birliğini, dirliğini hedef aldı. Terör örgütü PKK'nın savaş alanına çevirdiği noktalar arasında Diyarbakır'ın Sur İlçesi de vardı. PKK'lı hainler tarihi ilçeyi yakıp yıktı. Ancak güvenlik güçlerimiz 6 ay süren bir operasyonla hem teröristleri hem de onlara destek veren işbirlikçilerini ortadan kaldırdı. Ve Sur aylar sonra yeniden huzura kavuşmanın mutluluğunu tattı. Diyarbakır'ın tarihi ilçesinde, hendek ve barikatlar nedeniyle altı ay kapalı kalan tarihi Sur ilçesi, operasyondan sonra en kalabalık gününü yaşadı. Sağlanan huzur ve güvenin ardından açılan tarihi mekânlarda, "İğne atsan yere düşmez" misali adeta insan seli yaşandı.



SUR İHYA PROJESİ
Gerek Diyarbakırlılar, gerekse de çevre illerden gelen insanlar, tarihi ilçedeki Hasanpaşa Hanı, Sülüklü Han, İskenderpaşa ile Cemilpaşa konağında çay ve kahvelerini huzur içinde yudumladı. Yoğun bir kalabalık yaşanırken, 'Sur İhya Projesi' kapsamında yenilenen ve yine aylarca kapalı kalan kentin kalbi Gazi Caddesi'nde insanlar güven içerisinde alışverişini yaptı. Çay ve kahve molası için tarihi mekânlara giden bazı aileler, yer bulamayınca geri dönmek zorunda kaldı. Sur esnafı, terörden temizlenen ve kapatılan hendeklerden sonra kentin kalbi olan tarihi ilçenin en kalabalık günlerinden birini yaşadığını açıkladı. Vatandaşlar, sağlanan huzur ve güvenle birlikte tarihi yerlerde gezmenin keyfini çıkardı.

Hüseyin KAÇAR