ABD mandası

PKK-YPG’li teröristler, tam manasıyla ABD himayesine girdi. ABD askerleri sınır boyunca devriyeye devam etti. Terörist cenazelerine katıldı. Türkiye korkusundan ne yapacağını şaşıran teröristler ise ABD bayrağı altına gizlendi.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 01 Mayıs 2017 Güncelleme 01 Mayıs 2017, 01:46
ABD mandası

İÇİNDEKİLER

YPG yöneticilerinin bulunduğu Karaçok Dağı'na yapılan hava operasyonunun ardından bölgede hareketlilik dinmedi. Türkiye-Suriye sınır hattında PKK-YPG'li teröristlerin Türk askeri birliklerine saldırısı ve Türkiye'nin karşılık vermesinden sonra ABD askerlerinin Rojava bölgesinde teröristlerle tuttuğu nöbet devam etti. ABD askerlerinin, geçen cuma gününden itibaren Kamışlı, Amude, Derik ve Dırbesiye'de sınır hattında YPG'liler ile devriye gezdiği görüldü. Amerika'nın Sesi'nin web sayfasında yayınlanan haber ve görüntülere göre, Türkiye-Suriye sınırındaki gelişmelerden sonra ABD askerlerinin cuma gününden bu yana sınır hattında yaptığı devriye görevi devam etti. Karaçok Dağı'nda Türk Silahlı Kuvvetleri'nin düzenlediği hava operasyonunda öldürülen YPG'lilerin cenazesi sırasında ABD askerlerinin de alanda zırhlı araçları ile bulunduğu belirtildi. Diğer taraftan PKK-YPG'li teröristlerin bulundukları tüm bölgelerin Türkiye tarafından vurulmasını önlemek için ABD bayrağı asmaya devam ettiği de görüldü.



396 SİVİL YANLIŞLIKLA ÖLDÜRÜLMÜŞ
PABD Merkez Kuvvetler Komutanlığının (CENTCOM) verilerine göre, ABD öncülüğündeki DEAŞ karşıtı koalisyonun, göreve başladığı 2014 yılının Ağustos ayından Mart ayına kadar Suriye ve Irak'ta 396 sivilin "yanlışlıkla" ölümüne neden ol duğu bildirildi. Yerel kaynaklar ise sivil kayıpların 396 değil, 3 binden fazla olduğunu açıkladı.