Derin kaza

Rus askeri istihbarat gemisi, İstanbul Boğazı’nın Karadeniz girişi sırasında canlı hayvan taşıyan gemiyle çarpıştı. 78 Rus askeri, Sahil Güvenlik Kıyı Emniyeti tarafından kurtarıldı. Gemi battı. Kazanın sis nedeniyle yaşandığı açıklandı!

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 28 Nisan 2017 Güncelleme 28 Nisan 2017, 01:38
Derin kaza

İÇİNDEKİLER

Karadeniz'de dün meydana gelen gemi kazası, dünya gündeminde şok etkisi yarattı. Buna göre Liman adlı Rus askeri istihbarat gemisi, dün saat 12:00 sıralarında İstanbul Boğazı'nın Sarıyer çıkışından Karadeniz'e giriş yaptı. Bölgede yoğun sis vardı. Bu sırada Ürdün'ün Akabe Limanı'ndan demir alan ve canlı hayvan taşıyan Togo bandıralı "Youzarsif H" adlı gemi, Rus askeri istihbarat gemisine çarptı. 'Acil Yardım' ihbarı üzerine Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü bünyesinde görev yapan IYEM 3, KIYI EMNİYETİ 8 ve KIYI EMNİYETİ 6 adlı tahliye botları hemen kaza yerine ulaştı. Türk ekipleri, kıyıdan 40 kilometre açıkta ölüm kalım savaşı veren Rus askerlerini kurtardı. Ayrıca İstanbul Boğazı'na giriş için bekleyen yük gemileri MV BARON, MV MED, MEV MOTHER da yardım çalışmalarına katıldı. 78 personelinin tamamı kurtarıldı. İstihbarat gemisi ise 500 metreye battı. Askeri personelin tamamının Rus gemileri ve deniz uçaklarıyla ülkelerine gönderildiği açıklandı.


Rus istihbarat gemisi, İstanbul Boğazı'ndan çıkarken böyle görüntülendi. Bu fotoğraftan bir süre sonra da kaza meydana geldi. Rus gemisine çarpan diğer gemi ise yoluna devam etti.

SAVUNMA BAKANLIĞI BAŞKA İSİM VERDİ
Rusya Savunma Bakanlığı da dün kazayla ilgili ilginç bir açıklama yaptı. Söz konusu açıklamada 'Liman' isimli araştırma gemisinin "hangi ülkeye ait olduğu belirlenemeyen Aşot-7 adlı başka bir gemiyle" çarpıştığı anlatıldı. Liman'ın mürettebatından ölen ya da yaralanan olmadığı açıklandı. Açıklamada ayrıca, çarpışma sonucunda geminin sancak kısmında bir delik oluştuğu vurgulandı. Öte yandan, Başbakanlık kaynaklarından alınan bilgiye göre Başbakan Binali Yıldırım, danışmanı aracılığıyla Rusya Başbakanı Dimitri Medvedev'e kaza nedeniyle üzüntülerini bildirdi.



Zafer HALATÇI-Furkan KARA -Murat ŞENGÜL