Tabut general!

Ardahan’da bir inşaat alanında temel kazısı yapıldı. Bu sırada oda şeklindeki bir mezara ulaşıldı. Tabutun içinden 1877- 78 Osmanlı Rus Savaşı’nda öldüğü belirlenen Rus general çıktı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 27 Nisan 2017 Güncelleme 27 Nisan 2017, 02:00
Tabut general!

İÇİNDEKİLER

Topraktan tarih fışkırdı. Ardahan'da bulunan tarihi mezar, herkesi şaşırttı. Karagöl Mahallesi'nde bir inşaat alanında temel kazısına başlandı. Bu sırada toprak altında tek oda şeklinde düzenlenmiş tarihi bir mezara ulaşıldı. Toprağın altından da üzerinde haç işareti bulunan ve Rus generale ait olduğu düşünülen bir tabut çıktı. Kars Müze Müdürlüğü'nde görevli arkeologlar, olay yerine giderek tabutun kapağını açtı. Ardahanlılar ise tabutun fotoğrafını çekmek için adeta birbirleriyle yarıştı. Arkeologlar eşliğinde Ardahan Kültür Turizm Müdürlüğü'ne götürülen tabut incelemeye alındı. Kars Müze Müdürü Necmettin Alp, "Mezar, 1877- 78 Osmanlı-Rus Savaşı'ndan sonra Kars ve Ardahan'ın Ruslar tarafından işgalinde görev yapan bir Rus yüzbaşıya ait" açıklamasını yaptı. Kars Müzesi'nde görevli arkeolog Ünver Solaklıoğlu da "Mezarın 1877- 78 Osmanlı Rus Savaşı'nda ölen bir Rus komutana ait olduğu belirlendi. Rus askeri, Hristiyan dinine göre gömülü şekilde bulundu. Mezarda kıymetli bir eşya yok, sadece Rus askere ait iskelet ve elbise var" ifadelerini kullandı.

ALTIN HEYECANI
İnşaat kazısı sırasında bulunan 'Rus general tabutu', Ardahan'da heyecan yarattı. "Kazıda altın ve tarihi eserler de bulundu" söylentileri kulaktan kulağa yayıldı.

SAÇI-SAKALI YERİNDE
Ardahan 'daki kazıda tabutu bulunan Rus generalin, 1877-1878 Osmanlı-Rus Savaşı sırasında öldüğü tespit edildi. Rus generalin mumyalanmış gibi saçı ve sakalının hala yerinde olması dikkat çekti.