Pusulaları şaştı

Sandıktan “Evet” çıktı. Hayırsızlar çıldırdı! Kaybedenler şampiyonu CHP, oy pusulasını bahane yaptı. FETÖ ve PKK ile bir olup halkı sokağa çağırdı. Kışkırtıcı Avrupa ise meydan nöbetine başladı...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 20 Nisan 2017 Güncelleme 20 Nisan 2017, 01:55
Pusulaları şaştı

İÇİNDEKİLER

Türkiye, tarihi bir dönemeçten geçti. Halk, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne "Evet" dedi. Ama bu durum birilerinin işine gelmedi! 16 Nisan'dan önce demokrasi nidaları atanlar, şimdi eşkıya kesildi.

Ana muhalefet CHP, ara gazı verdi. Oy pusulasındaki mühür "yan mı bastı, düz mü bastı" diye bahane üretti. PKK ve FETÖ'cü teröristlerle birlikte insanları sokağa çıkmaya, protestoya, kavgaya davet etti.

Batı da zaman kaybetmedi! Alman ARD, İngiliz BBC ve ABD'li CNN, canlı yayın araçlarını gönderdi. Tıpkı Gezi'deki gibi hem kışkırtmak hem de "Olay var" yaygarası yapmak umuduyla nöbete geçti.

Ama pusula, yine "hayal kırıklığını" gösterdi! Onca provokasyona rağmen sokaklar boş, gönüller birdi! Halkın iradesine, yine halktan saygı geldi. EVET beyler! Oyun bitti!



SUSAN KADIN

Anayasa değişikliği için yapılan referandumdan 'Hayır' çıkması için elinden geleni yapan Almanya, sonuçları görünce adeta şok oldu. Almanya'da yaşayan Türkler'in yüzde 63 oranında 'Evet' demesiyle şaşkına dönen Almanlar, milli iradenin seçimini şaibeli hale getirmek için türlü yalanlara başvurdu. Devlet televizyonlarında yayınlanan haber programının bir numaralı gündem maddesi yine Türkiye oldu. Devlet kanalı ARD'deki programda, CHP'nin referandumun iptali için yaptığı başvuru hatırlatıldı. Kanalın İstanbul muhabiri, Beşiktaş'ta bin 500 eylemcinin toplandığını ifade etti. Büyük bir iştahla İstanbul muhabiri Oliver Mayer Rüth'e bağlanan sunucu Susan Link, Beşiktaş Çarşısı'nda tek bir kişi bile göremeyince şaştı kaldı. Muhabire "Neden kimse yok. Hani binlerce kişi yürüyordu, seçim iptali için başvuru yapıyordu" diye soran Link, tam manasıyla şoke oldu. İstanbul muhabiri ise "Evet, seçimin iptali şu anda zor görünüyor. Halkın baskısının daha da artıp artmayacağına bakılacaktır" cevabını verdi.



KANLI YAYIN

Referandum sonuçlarında şaibe bahanesi üreterek sokağa çıkanlar, akıllara Gezi kalkışmasını getirdi. Gezi'yi kışkırtan provokatörler, bir kez daha ortaya çıkmaya başladı. Olayların finansörü George Soros'un Türkiye'ye gelmesi de bu iddiaları güçlendirdi. İkin gün önce Gezi Meydanı'ndan tüm dünyaya "Türkiye'de iç savaş başladı" yalanını yayan BBC ve CNN'in canlı yayın arabaları yine Taksim'de görüldü. Hatta akşam saatlerinde "Gösteriler her an başlayabilir" yayınları bile yapıldı. Üstelik canlı yayın araçlarının yanında tam da olası eylemlerde kullanılacak kaldırım taşları vardı. Önceki gün ortalıkta görünmeyen BBC ve CNN araçları, dün bir kez daha Taksim'de "Olaylar çıkabilir" umuduyla nöbet tuttu. Belediyenin ise kaldırım taşlarını toplattığı görüldü.