Cumhurbaşkanı Erdoğan'a tebrik mesajları yağıyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı halk oylamasının neticelenmesinin ardından Pakistan Cumhurbaşkanı Memnun Hüseyin ile Pakistan Başbakanı Navaz Şerif, Belarus Devlet Başkanı Alexander Lukaşenko, Macaristan Başbakanı Viktor Orban ve Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu Başkanı Enes El Abde tebrik etti.

Giriş Tarihi 17 Nisan 2017, 00:00 Güncelleme 17 Nisan 2017, 23:43
Cumhurbaşkanı Erdoğan’a tebrik mesajları yağıyor

İÇİNDEKİLER

Cumhurbaşkanlığı kaynakları, Erdoğan'a tebriklerin devam ettiğini bildirirken, Pakistan Başbakanı Şerif'in Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı telefonla arayarak tebriklerini ilettiğini açıkladı.

ABD Başkanı Trump, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı bu akşam telefonla arayarak referandumda elde ettiği başarıdan dolayı tebrik etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı referandumdaki başarısından dolayı tebrik eden Suud Kralı Selman'ın anayasa değişikliğinin tüm Türk halkına hayırlı olması dileğinde bulunduğu belirtildi.

Pakistan Cumhurbaşkanı Hüseyin, Belarus Devlet Başkanı Lukaşenko ve Macaristan Başbakanı Orban'ın ise Cumhurbaşkanı Erdoğan'a gönderdikleri yazılı mesajlarla tebriklerini ilettikleri kaydedildi.

Liderlerin, 16 Nisan'daki halk oylamasının "evet"in zaferiyle sonuçlanmasından dolayı Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı kutladıkları, milletten onay alan anayasa değişikliğinin Türkiye için hayırlı olmasını diledikleri ifade edildi.

Ürdün Kralı 2. Abdullah, Türkiye'de dün başarıyla gerçekleştirilen halk oylamasından dolayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı tebrik etti.

Ürdün resmi haber ajansı PETRA'da yer alan habere göre, Kral Abdullah, gönderdiği tebrik telgrafında, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sağlık ve afiyette olması temennilerini iletirken, Türk halkınında büyüme ve refah yolunda daha fazla başarı diledi.

Kral Abdullah, Erdoğan'ı dün gerçekleştirilen halk oylamasındaki başarı için tebrik etti.

Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu Başkanı El Abde'nin de Cumhurbaşkanı Erdoğan'a bir tebrik telgrafı çektiği öğrenildi.