Hayalleri kapıda kaldı

2 milyon 265 bin genç, dün YGS heyecanı yaşadı. Saat 10.00’da başlayan sınavda ilk kez yeni bir kural uygulandı. Kapılar 09.45’te kapatıldı. Geciken öğrenciler ise içeri alınmadı. Sınavı saniyelerle kaçıranlar ‘Bir yılımız çöpe gitti’ diyerek dakikalarca ağladı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 13 Mart 2017 Güncelleme 13 Mart 2017, 02:05
Hayalleri kapıda kaldı

İÇİNDEKİLER

Tam 2 milyon 265 bin 902 genç, üniversiteye girmek için gece gündüz çalıştı. Ve sınav maratonu başladı. Üniversiteye giriş sınavının ilk aşaması olan 2017 Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) dün yapıldı. Tüm kentlerde heyecan doruktaydı. Öğrenciler, sabahın erken saatlerinde sınava girecekleri okullara gitmek için yollara çıktı. 10.00'da başlayan sınav, 12.40'da tamamlandı. Ancak sınavda ilk kez uygulanan yeni bir kural, bazı öğrencilerin hayallerini yıktı. Kapılar saat 09.45'te kapatılınca, bu saatten sonra gelenler içeri alınmadı. Sınavı birkaç dakikayla kaçıran "09.45 mağdurları" gözyaşlarını tutamadı. Mağdurlardan bir tanesi de Adanalı Mehmet Kara'ydı. Kapı kapatıldıktan saniyeler sonra okula ulaştığı için sınava giremeyen Kara, büyük üzüntü yaşadı. Okul kapısının önünde oturarak uzun süre ağlayan Kara'yı vatandaşlar sakinleştirmeye çalıştı. Kara, "Bir senem yandı, kolay bir şey değil" dedikten sonra okuldan ayrıldı. İzmir'de ise sınava 10 saniye geç kaldığı için alınmadığını söyleyen Dilara Filiz, "Gerekli hukuki başvuruları yapacağım" ifadesini kullandı. İstanbul, Bursa, Şanlıurfa, Sivas ve daha birçok ilde de benzer mağduriyetler vardı. 1 dakikalık gecikmenin 1 yıla bedel olması öğrencileri yıktı.


SONUÇLAR 28 MART'TA
YGS sonuçları, 28 Mart'ta açıklanacak. YGS'de 150 olarak belirlenen baraj puanını geçenler ikinci aşama olan Lisans Yerleştirme Sınavları'na (LYS) girmeye hak kazanacak. LYS başvuruları 4-17 Nisan arasında alınacak. Haziran ayında beş oturumda düzenlenecek LYS sonuçları da 11 Temmuz'da açıklanacak.

LYS tarihleri şöyle:
LYS-4 (Sosyal Bilimler): 10 Haziran
LYS-1 (Matematik): 11 Haziran
LYS-2 (Fen Bilimleri) ve
LYS-5 (Yabancı Dil): 17 Haziran
LYS-3 (Edebiyat-Coğrafya): 18 Haziran