CHP'nin son numarası gözden kaçmadı

Anayasa değişikliği teklifinin 15. maddesinin oylama işlemi CHP'lilerin eylemi nedeniyle normalde 45 dakika sürmesi gerekirken 2 saatte tamamlandı. CHP'li vekiller durumun farkına varan Meclis Başkan Vekili Ahmet Aydın'ın uyarılarına ise "düşünüyoruz" şeklinde komik cevap verdi.

Giriş Tarihi 15 Ocak 2017, 00:00 Güncelleme 15 Ocak 2017, 15:09
CHP’nin son numarası gözden kaçmadı

İÇİNDEKİLER

TBMM Genel Kurulu'nda, Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi üzerindeki görüşmelere devam ediliyor.

15. maddenin görüşmelerinin tamamlanmasından sonra oy verme işleminde CHP milletvekilleri kendilerince farklı bir eyleme imza attı.

KABİNDE OYALANDILAR
Önce oy vermeye gitmeyen CHP'li vekiller, daha sonra hep birlikte kabinlere gitti. Oy kabinlerine giren CHP milletvekilleri, kabinde zaman geçirerek oylamayı yavaşlattı ve kabin önünde uzun kuyruklar oluştu.

OYLAMA 2 SAAT SÜRDÜ
Normal şartlarda 45 dakika süren madde oylaması, eylem nedeniyle 2 saatte tamamlandı.

Bunun üzerine Meclis Başkan vekili Ahmet Aydın, oylamaya gereken önemi vermeleri, oy vermeyeceklerse duyurmaları uyarısında bulundu.

"DAHA ÖNCE DÜŞÜNMEDEN Mİ OY VERDİNİZ.."
Uyarılarının dikkate alınmadığını gören Aydın, bir milletvekilinin "Düşünüyoruz" demesi üzerine, "Bundan önce düşünmeden mi oy verdiniz" diyerek takıldı.