Vurdu-öldürdü-kaçtı serbest kaldı

Lüks otomobiliyle teyze-yeğene çarparak ölümüne sebep olan firari müteahhit teslim oldu. Ancak katil tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Aile bir kez daha yıkıldı.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 10 Aralık 2016 Güncelleme 10 Aralık 2016, 00:00
Vurdu-öldürdü-kaçtı serbest kaldı

İÇİNDEKİLER

İzmir'in Konak İlçesi'nde yaşayan Lütfiye Yurdaer (60) ile yeğeni Ecem Haliloğlu'na (26) 11 Ağustos günü karşıdan karşıya geçmek istedi. Ankaralı müteahhit N.D. lüks otomobiliyle Yurdaer ve 10 gün sonra evlenmeye hazırlanan Ecem Haliloğlu'na çarptı. N.D., kazadan sonra otomobilinden inerek kaçtı. Teyze-yeğen ise kaldırıldıkları hastanede hayatını kaybetti.

TESLİM OLDU
Kaza yerindeki bir motosiklet sürücüsünün, kask kamerasıyla tesadüfen çektiği görüntülerden ruhsat sahibine ulaşıldı. Ancak o akşam aracı ruhsat sahibinin akrabası olan müteahhit N.D.'nin ödünç aldığı anlaşıldı. Geçen hafta Ankara'da polise teslim olan N.D. dün hakim karşısına çıktı. Tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan N.D. ifadesinde şunları söyledi:

'ZARARLARINI BEN KARŞILARIM...'
"İzmir'e tedavi olmak için gitmiştim. Kaza saat 01.30'da meydana geldi. Aracı ben kullanıyordum. 3 şeritli yoldu. Yol karanlıktı. Olay sırasında alkolsüzdüm. Maktuller yaya idi. Bir anda önüme çıktılar. Görmem ile vurmam bir oldu. Olaydan dolayı üzgünüm. Maktullerin zararlarını da karşılayacağım." N.D.'nin serbest kalmasıyla yıkılan aile karara itiraz edeceğini açıkladı.