‘Kirli terör’ ittifakı sınırda yakalandı

PKK’nın sözde Silopi sorumlusu Seher Orçu, Kandil’in yeni talimatları için YPG kampından Türkiye’ye girince yakalandı. Hain teröristin organize ettiği saldırılarda 11 polis şehit olmuştu.

Giriş Tarihi 08 Aralık 2016, 00:00 Güncelleme 08 Aralık 2016, 01:34
‘Kirli terör’ ittifakı sınırda yakalandı

İÇİNDEKİLER

Şırnak İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri terör örgütü PKK'nın sözde Silopi sorumlusu Seher Orçu'yu Suriye sınırından Türkiye'ye geçmek isterken kıskıvrak yakaladı. Terör örgütü PKK'nın sözde il ve ilçe sorumlularını Irak ve Suriye'deki kamplarda bombalı eylemler ve suikastlar için eğitime aldığı tespit edildi. Teröristlere göz açtırmayan güvenlik birimlerinin her istihbaratı dikkatle değerlendirdiği, günde 10-15 operasyon düzenlendiği kaydedildi.

HAİN PLAN BOZULDU
Yapılan incelemede teröristlerin üzerinde çıkan kimliklerin sahte olduğu belirlendi. Parmak izi çalışmasında kadın teröristlerden birinin terör örgütü PKK'nın sözde Silopi sorumlusu 'Berivan', 'Nene', 'Zeynep' kod adlarını kullanan Seher Orçu, diğerinin ise yardımcısı Zana Şeker olduğu tespit edildi. PKK'nın Suriye kolu PYD'nin kamplarında 'suikast' eğitimi alan Orçu'nun terör örgütü PKK'nın üst düzey yöneticilerinden aldığı talimatları uygulamak üzere Suriye sınırından Türkiye'ye geçmek istediği belirlendi. Orçu, ifadesinde bombalı eylem ve suikast yapma talimatı aldıklarını bu nedenle sahte kimlik kullanarak Türkiye'ye giriş yapmaya çalıştıklarını itiraf etti.



İHANET DOSYASI KABARIK
İki terörist çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderilirken Şırnak polisi, sözde Silopi sorumlusu Seher Orçu'nun terör örgütü PKK adına işlediği suçları da bir bir tespit etti. İşte o dosya:
* PKK/KCK terör örgütü adına Silopi'de ilan edilen sözde özerklik bildirisini okudu.
* Çukur kazma ve barikat yapımında örgüt adına yönetici konumunda süreci sevk ve idare etti.
* Kadınları kullanarak dağ kadrosuna onlarca genç militan temin etti.
* Şehirlerden kırsala teröristlerin geçiş faaliyetini yürüttü.
* Eylem talimatlarını veren sözde üst düzey yönetici pozisyonunda oldu. Güvenlik güçlerine karşı silahlı ve bombalı eylemler planladı. Terör eylemlerinde şehit olan 11 polisin katili.
* 6 milyon TL'den fazla haraç topladı. Silopi esnafına kan ağlattı.
* MOBESE direklerini yapan işçileri kaçırarak firma sahibinden haraç istedi. Firma sahibi haraç vermeyince kaçırıp aracını yaktı.

ERKAM ÇOBAN/ SABAH