Kılıçdaroğlu'nun sözleri partide krize neden oldu

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun Adana'daki mitingde FETÖ'cüleri alkışlatması partide büyük krize neden oldu. Partinin önde gelen isimlerinin bile tepki gösterdiği Kılıçdaroğlu açıklama üstüne açıklama yaparken FETÖ'cülere desteğini yineledi.

Giriş Tarihi 08 Aralık 2016, 00:00 Güncelleme 08 Aralık 2016, 10:27
Kılıçdaroğlu’nun sözleri partide krize neden oldu

İÇİNDEKİLER

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun FETÖ'den tutuklanan gazetecileri Adana'daki mitinginde alkışlatmasının ardından, parti içinde FETÖ çatlağı oluştu.

Partide, Tanju Özcan, Haluk Pekşen, Dursun Çiçek ve PM üyesi Mehmet Ali Çelebi gibi bir çok isim Kılıçdaroğlu'na yönelik tepkisini yüksek sesle dile getirmişti.

CHP'DE FETÖ ÇATLAĞI
CHP'lilerden Kılıçdaroğlu'nu eleştiren açıklamalar gelirken son olarak Deniz Baykal'ın sözleri ve Kılıçdaroğlu'nun danışmanı Doç. Dr. Fatih Gürsul'un FETÖ üyeliği suçundan gözaltına alınması CHP'deki FETÖ çatlağını daha da büyüttü.

KILIÇDAROĞLU'NDAN "FETÖ" SAVUNMASI
Kılıçdaroğlu yapılan eleştirilerin ardından açıklama üstüne açıklama yaptı.

TERÖRİSTLERE YİNE GAZETECİ DEDİ
Dün Merkez Yönetim Kurulu'nda (MYK) konuşan Kılıçdaroğlu, "Gazetecilerin cezaevinde olması sadece Türkiye'nin değil dünyanın sorunu. Voltaire'in 'Fikirlerinize katılmıyorum ama fikirlerinizi ifade edebilmeniz için canımı bile veririm' diye bir sözü var. Adana'da çok başarılı bir miting yaptık, karalamaya çalışıyorlar." dedi.