‘JeansBiri’ yakalandı

Twitter’dan algı operasyonu yapan JeansBiri adlı hesabın sahibi FETÖ’cü öğretmen çıktı. Gaziantep’te dolar dolu çuvalla yakalandı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 28 Ekim 2016 Güncelleme 28 Ekim 2016, 01:45
‘JeansBiri’ yakalandı

İÇİNDEKİLER

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, "JeansBiri" adlı Twitter hesabından "Aksilahlanma" etiketi açılması ve kampanya başlatılmasına ilişkin ihbar üzerine soruşturma başlattı. Araştırmada söz konusu hesabın sahibinin öğretmen Ahmet Kemal Aydoğdu olduğu anlaşıldı. Bu öğretmenin Elazığ'da, FETÖ bünyesinde bulunan ve darbe girişiminin ardından kapatılan Özel Yavuz Selim Koleji'nde çalıştığı saptandı.



'MAVİ TIK ' UZMANI!
Söz konusu öğretmen hakkında yakalama kararı çıkartıldı. Terörle mücadele ekipleri, FETÖ'cü teröristin izine Gaziantep'te ulaştı. Aydoğdu, yine FETÖ soruşturmaları kapsamında aranan bir zanlının evinde saklanırken yakalandı. Söz konusu evde bir çuval içinde yüzer dolarlık banknotlar bulundu. Bu kişinin Twitter yönetimiyle direkt irtibat sağladığı saptandı. Hatta aralarında ünlü isimlerin de bulunduğu çok sayıda kişinin hesabındaki Twitter tescili olan 'mavi tık'ı Aydoğdu'nun onaylattığı ortaya çıktı. FETÖ'cü JeansBiri'nin irtibatta bulunduğu isimler arasında ise FETÖ medyasında çalışan Bülent Keneş ile Arzu Yıldız da vardı.

MEVLÜT YÜKSEL