Demirtaş istifa edecek mi?

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, HDP'li belediyelerin 'teröre destek' suçunun ispatlanması halinde istifa edeceğini iddia etti.

Giriş Tarihi 28 Ekim 2016, 00:00 Güncelleme 28 Ekim 2016, 11:16
Demirtaş istifa edecek mi?

İÇİNDEKİLER

Eş Başkanları Gültan Kışanak ve Fırat Anlı'nın gözaltına alınan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesini DBP Eş Genel Başkanı Kamuran Yüksek ve HDP'li Milletvekilleri ile ziyaret eden HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, çıkışta basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

"İSPATLARSANIZ İSTİFA EDECEĞİM"
Onlarca ispatı olmasına rağmen belediyelerinin terörle ilişkili olmadığını iddia eden Demirtaş, "Biz bu tür şeyleri hoş görecek bir parti değiliz. Belediye başkanlarımız başta Kışanak ve Anlı olmak üzere her dönem siyasette barış için çaba sarf ettiler. Belediyenin imkanlarını barış olsun diye seferber ettiler. Kimse belediyelerimizi teröre destek verdi diye suçlayamaz. Bakın iddia ediyorum ispat edebiliyorsanız belediyenin bir tek kuruşunun dağa, bayıra, PKK'ye gittiğini ispatlayabiliyorsanız, ispatlayın değil Kışanak veya Anlı biz de istifa edeceğiz. Bir tek kalem ispatlayın görelim." dedi.


İşte HDP'nin terör örgütü PKK ile olan ortak bağını ispatlayan sadece bir kaç haber: