Dört üniversite kuruldu

Binlerce kişiyi ilgilendiren proje bazlı teşvik uygulaması, şehit yakınına ÖTV'siz araç, ticari araçların yenilenmesinde vergi teşviki ile vakıf üniversitelerine ilişkin düzenlemeleri içeren kanun Resmi Gazete'de yayımlandı. Kanunda yer alan düzenlemeler arasında İstanbul'da Kent Üniversitesi ile Beykoz Üniversitesi, İzmir'de ise İzmir Bakırçay ve İzmir Demokrasi adı altında vakıf üniversiteleri kurulması da yer alıyor.

Giriş Tarihi 07 Eylül 2016, 00:00 Güncelleme 07 Eylül 2016, 11:29
Dört üniversite kuruldu

İÇİNDEKİLER

6745 Sayılı Yatırımların Proje Bazında Desteklenmesi ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun, Resmi Gazete'de yayımlandı.

Resmi Gazete'de yayımlanan kanun, proje bazlı teşvik uygulaması, şehit yakınına ÖTV'siz araç, ticari araçların yenilenmesinde vergi teşviki ile vakıf üniversitelerine ilişkin düzenlemeleri içeriyor.

İzni kaldırılan vakıf yükseköğretim kurumlarında kayıtlı öğrenciler, YÖK tarafından garantör üniversiteye veya belirlenecek bir devlet üniversitesine intikal ettirilecek.

Öğrencilerin nakledildiği yükseköğretim kurumları, faaliyet izni kaldırılan vakıf yükseköğretim kurumunun borçlarından dolayı sorumlu tutulamayacak.

İstanbul'da Kent Üniversitesi ve Beykoz Üniversitesi, İzmir'de ise İzmir Bakırçay ve İzmir Demokrasi adı altında vakıf üniversiteleri kurulacak.

Niğde Üniversitesi'nin adı "Ömer Halisdemir Üniversitesi", Tunceli Üniversitesi'nin adı "Munzur Üniversitesi" olarak değiştirildi.