‘Çıray 3 maymunu oynuyor’

CHP'li Aytun Çıray'ın 2011 seçim kampanyasını FETÖ'den tutuklanan Abdullah Kavuk'un finanse ettiği iddiası İzmir siyasetini karıştırdı. Sorularına 3 gündür cevap alamadığını söyleyen AK Parti İl Başkan Yardımcısı Mehmet Tozlu, Çıray'ın kamuoyunu aydınlatmak yerine "üç maymunu oynadığını" söyledi

Giriş Tarihi 01 Eylül 2016, 00:00 Güncelleme 01 Eylül 2016, 02:08
‘Çıray 3 maymunu oynuyor’

İÇİNDEKİLER

TBMM'de FETÖ'nün 15 Temmuz'daki hain darbe girişimini araştırmak için kurulan komisyonun üyeliğine seçilen CHP İzmir Milletvekili Aytun Çıray, geçmişte FETÖ'den finans desteği aldığı yönündeki iddialarla ilgili sessizliğe büründü. Çıray, FETÖ soruşturmasında tutuklanan işadamı Abdullah Kavuk'un 2011 seçimlerinde yürüttüğü kampanyayı finanse ettiği yönündeki iddialarla ilgili 3 gündür net hiçbir açıklama yapmadı. İzmir siyasetinde yıllardır konuşulan Kavuk-Çıray ilişkisini yeniden gündeme getiren ve Çıray'a "Finansörün Kavuk mu" diye soran AK Parti İl Başkan Yardımcısı Mehmet Tozlu, Çıray'ın kamuoyunu aydınlatmak yerine adeta "üç maymunu oynadığını" söyledi. Yeniden Çıray'a seslenen Tozlu, "2011'deki seçim kampanyanızı Kavuk mu finanse etti? Kampanyada kullandığınız araçların benzinini bile Kavuklar'ın benzin istasyonlarından ücretsiz mi karşıladınız? Boş laflarla kamoyunu oyalamayı ve panik savunmalar yapmayı bırakın ve sorduğumuz bu sorulara açık, net ve dürüst cevaplar verin" dedi.

Çıray'ı savunan köşe yazarlarının da bu iddiaları görmezden geldiğini dile getiren Tozlu, "Çok önceki bir tarihten söz etmiyoruz.
'2011'deki genel seçimlerde FETÖ üyesi bir holding, Çıray'ı finanse etti mi etmedi mi?' şeklinde basit bir soru soruyoruz. Şu ana kadar net bir cevap yok. Bunun yerine bir dolu boş laf!" dedi.

"ABD TOPLANTISINA KATILDI MI?"
"Bu ciddiyetten uzak lafları bir kenara koyuyor ve sormaya devam ediyoruz" diyen Tozlu, Çıray'la ilgili yeni iddiaları gündeme getirdi. 17-25 Aralık'taki FETÖ'nün polis-yargı darbe girişiminden önce, 12 Aralık 2013'te Kılıçdaroğlu ve CHP heyetinin ABD'ye gittiğini ifade eden Tozlu, heyetin burada FETÖ lideri Gülen'le kahvaltılı toplantı yaptığını dile getirdi. Çıray'a bu toplantıda bulunup bulunmadığını da soran Tozlu, şunları söyledi:
"Bu toplantıya Darbe Araştırma Komisyonu üyesi başka bir CHP'li de katılmış mıydı? Şayet bu toplantıya katıldıysanız, toplantıda iki hafta sonra gerçekleşen 17-25 Aralık darbe girişimi konuşuldu mu? Siz ve şu an komisyon üyesi olan bir başka arkadaşınız, eğer ABD'deki FETÖ toplantısına katıldıysanız, araştırma komisyonunda görev almanız bu komisyonun güvenilirliğine gölge düşürmeyecek midir?"

"DÜRÜST CEVAP VER"
Tozlu, "Çıray, sorduğumuz sorulara açık, net ve dürüst cevaplar vermelidir. Kamuoyu kendisinden bunu beklemektedir. Bu sorulara dürüst cevaplar vermediği sürece başka 'birinci sınıf sorular' sormaya devam edeceğiz" diye konuştu.