Kardeş sözü

Şemdinli’de şehit olan uzman çavuşlar, gözyaşları arasında toprağa verildi. Şehitlerden Keçeci’nin kardeşi ‘İntikamını alacağım ağabey’ diye feryat etti. Bu söz herkesin içine işledi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 31 Ağustos 2016 Güncelleme 31 Ağustos 2016, 01:42
Kardeş sözü

İÇİNDEKİLER

Türkiye nice vatan evlatları yetiştirdi. O evlatlar ki vatan için hiç düşünmeden canlarını feda etti. Hakkari'nin Şemdinli İlçesi'nde PKK'lı teröristlerle girdikleri çatışmada şehit olan uzman çavuşlar Kerim Keçeci (23) ve Savaş Batu (25) için cenaze töreni düzenlendi. Törenin ardından şehit Batu'nun naaşı memleketi Ankara'ya, şehit Keçeci'nin cenazesi ise memleketi Zonguldak'a gönderildi.

'DİK DURACAĞIM'
Henüz 3 yıllık uzman çavuş olan Batu için Kocatepe Camii'nde kılınan cenaze namazına Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile çok sayıda vatandaş katıldı. Cenaze töreninin ardından şehit Batu'nun cenazesi, Cebeci Şehitliği'nde vatan toprağına bırakıldı. Zonguldak'ta da şehit acısı vardı. Şehit Keçeci'nin cenazesi, Çaycuma İlçesi'nde yaklaşık 5 bin kişinin katıldığı cenaze töreniyle son yolculuğuna uğurlandı. Şehidin kardeşi 21 yaşındaki Resul Keçeci, ağabeyinin tabutuna sarılarak, "Dik duracağım ağabey, ağlamayacağım. O şerefsizlere karşı dik duracağım dedim. Canımdan can aldın ağabey. Allah'ım sen bana dayanma gücü ver. Ağabey kanını yerde koymayacağım. İntikamını alacağım" diye feryat etti. Hakkari'de başka bir birlikte görevli uzman çavuş Mustafa Keçeci ise şehit kardeşinin cenaze törenine son anda yetişti. Şehidin annesi Ferizan ve babası Naim Keçeci de tören boyunca el ele tutuşarak birbirlerine destek verdi. Törenin ardından şehidin cenazesi, köy mezarlığında defnedildi.



* Ankara'da toprağa verilen şehit Batu'nun cenaze törenine Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar ve MHP lideri Devlet Bahçeli de katıldı.