Pensilvanya resti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, teröristbaşı Fetullah Gülen’i koruyan ABD ve Avrupa’ya rest çekti: FETÖ silahlı kuvvetlerimizden temizlendi. Merak etmeyin daha da temizlenecek. Bütün dünyaya, ‘Ya o, ya biz’ diyoruz. Bu millet bir ölürse bin dirilen bir millettir...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 29 Ağustos 2016 Güncelleme 29 Ağustos 2016, 00:00
Pensilvanya resti

İÇİNDEKİLER

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gaziantep'teki 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda, "Birlik, Beraberlik ve Kardeşlik Mitingi"nde halka hitap etti. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, ABD'ye, Avrupa'ya, terör örgütleri PKK, PYD, DAEŞ ve Fetullahçı Terör Örgütü'ne çok sert mesajlar verdi:

Terör 14 yaşındaki bir çocuğu intihar bombacısı olarak kullanıp kına gecesinde kan akıttı. Bu saldırıda 54 vatandaşımız hayatını kaybetti. Saldırı, öylesine vahşi ki hala kimliği tespit edilemeyen mevtalarımız var. Bu saldırıda hayatını kaybeden kardeşlerimize Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifa diliyorum.

VATANDAŞIM İDAM İSTİYOR
Akıttıkları kanda boğulacaklardır. (İdam sloganları üzerine) Milletim idam istiyor değil mi, bu konuda düşüncemi söyledim. Bu konuda kararı verecek olanlar milletvekilleridir. Bunu müzakare etmeliler ve ondan sonra bu kararı vermeli, karar önüme geldiğinde de ben bu kararı onaylarım. Bir taraftan darbe girişiminde 241 evladımız şehit olacak. Burada da 54... Bunca insanımız öldürülecek, öldürenler elini kolunu sallayarak gezecek veya cezaevlerinde beslenecek. Bugün dünyanın büyük bir çoğunluğunda idam cezası hala var. Türkiye, terör örgütlerinin hiçbirine teslim olmamıştır.

ONLARI İNLERİNDEN ALACAĞIZ
Cerablus'un sahipleri Cerablus'a yerleşmeye başladı. Cerablus'a dönmek isteyenlere her türlü yardımı vereceğiz. ÖSO'ya her türlü desteği verdik ve onlar da gerekli operasyonu yaptılar. Bu millet zaten gaziydi. Biz kimseye boyun eğer miyiz? Namerde boyun eğer miyiz, eğmedik ve eğmeyeceğiz. 2010 yılında PKK Gaziantep'e bombalı araçla saldırmış, 10 vatandaşımızı şehit etmişti. Gaziantep PKK'ya boyun eğdi mi? DAEŞ saldırdı, boyun eğdi mi? Burada nerede olurlarsa olsunlar. Onların da inlerine gireceğiz. Onları da neredelerse çıkartacağız

FETÖ'NÜN ŞARLATANI
15 Temmuz'da FETÖ denilen ihanet şebekesi devletten gasp ettiği tanklarıyla, silahlarıyla Gaziantep'e de saldırdı. Peki Gaziantep FETÖ'ye boyun eğdi mi? Şimdi buradan sesleniyorum, eğer Pensilvanya'daki bu şarlatanların peşinden gidenleriniz varsa artık buradan kopun. Vatandaşlarımıza sesleniyorum, bu şarlatanların peşinden gidenlerden bildikleriniz varsa bunları karakollara, savcılıklara bildirin, gerekeni yapalım.

Gaziantepli yeri geldiğinde mavzeriyle, yeri geldiği zaman yumruğuyla, yüreğiyle mücadele etmesini bildi.



Teröristler düne kadar Karkamış'ı taciz ediyordu. Bir sabır, iki sabır artık yetti dedik. Gereği yapılacak dedik. Şimdi ordumuz onları kovalıyor. Şimdi kaçıyorlar. Onlar kaçacak biz kovalayacağız. Bu devlet hiçbir şehidinin, gazisinin kanını yerde bırakmadı, bırakmayacak.

BİRBİRLERİNDEN FARKI YOK
Terör örgütlerinin isimleri farklı da olsa aynı amaca hizmet eden yapılar olduklarını biliyoruz. PKK ile DAEŞ arasında ne fark var? 241 insanımızı şehit eden FETÖ'nün PKK ve DAEŞ'ten ne farkı var?

Eskiden bir ASALA vardı, diplomatlarımızı katlederdi. Bunların diğerlerinden bir farkı yok.

Bu millet üzerine gelen tank da olsa, kurşun da olsa, korkmadığını göstermiştir. Gerek PKK saldırılarında gerek DAEŞ eylemlerinde gerek 15 Temmuz'da hayatını kaybedenlerin yakınları ile görüşme imkanım oldu. Hepsinin vakur duruşlarına şahit oldum. Bu milletin eli öpülür. Bu milletin alnı öpülür. Çünkü bu milet kendilerine 'haydi meydanlara, ölesiye...' dediğimizde, Allah milletimizden razı olsun, hep birlikte meydanlara, havalimanlarına yürüdüler.

Böyle bir millet arkamızda olduktan sonra... Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün açılışını yaptık, bu milletle bunları yaparız.

GÜZEL GÜNLER ÇOK YAKIN
FETÖ, silahlı kuvvetlerimizden temizlendi. Daha da temizlenecek. Polisimizden de temizlenecek. Dünyaya söylüyoruz. Hepsine, 'Ya o, ya biz' diyoruz. Bunlar Rabbimizi istismar ediyorlar, bu oyuna gelmeyeceğiz. Bu terör örgütlerinin tamamen biteceği günler yakın. İnancı, bayrağı, ezanı uğrunda ölmek bu millet için şereflerin en büyüğüdür. Bu millet bir ölürse bin dirilen bir millettir.

AYNI SURAT VAR
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bugün dünyanın en kanlı terör örgütlerinin aynı coğrafyada görülmesi tesadüf değildir. Birbirlerinin değil, sadece masum insanların kanını döküyor. Bırakın bu maskeleri biz hepsinin arkasında aynı surat olduğunu biliyoruz. Diyorum ki, zalimler için yaşasın cehennem" dedi.