Hedef Menbiç

Türkiye havadan vurdu. Özgür Suriye Ordusu ilerledi. ÖSO dün YPG’li teröristler tarafından işgal edilmiş 4 köyü ele geçirirken, yeni hedeflerinin Menbiç olduğunu açıkladı...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 29 Ağustos 2016 Güncelleme 29 Ağustos 2016, 00:55
Hedef Menbiç

İÇİNDEKİLER

Cerablus'u ele geçiren Türkiye destekli Özgür Suriye Ordusu'nun Menbiç'e doğru ilerlediği bildirildi. Cerablus'un DAEŞ'ten temizlenmesi için başlatılan 'Fırat Kalkanı' harekatının beşinci gününde askeri hareketlilik devam etti. Önceki gün YPG'li teröristlerin iki tanka roketli saldırı düzenlemesinin ardından 1 asker şehit olurken, 3 asker de yaralandı ve saldırının ardından bölgeye askeri sevkiyat yapıldı. Yer yer sıcak çatışmaların yaşandığı Cerablus'a 2 tank eşliğinde sınırdan içeri askeri mühimmat kamyonu ve ZPT'ler (Zırhlı Personel Taşıyıcı) giriş yaptı. Gece boyunca Cerablus'un iç noktaları ve güneyindeki bazı hedefler tank ve obüslerle vuruldu. Cerablus ilçe merkezinde dün gece başlayan çatışmalar sabah saatlerinde de devam etti. Çatışma ve patlama sesleri Karkamış İlçesi'nden duyuldu.

BİRKAÇ GÜNDE MENBİÇ DE 'ÖZGÜRLEŞİR'
Diğer taraftan Özgür Suriye Ordusu bölgedeki ilerleyişine devam etti. Sabahın ilk ışıklarında harekatı hızlandıran ÖSO, YPG'nin öncülüğündeki Suriye Demokratik Güçleri'nin (SDG) geri çekilmesiyle Amarna ve Aynel Bayda köylerini ele geçirdi. Gün içinde operasyonlara devam eden ÖSO, SDG'ye bağlı Cerablus Askeri Konseyi'nin kontrolündeki Dabis Köyü'nü ve Menbiç'in kuzeyinde YPG'nin işgalindeki Bir El-Kusa dahil olmak üzüre 8 köyü daha ele geçirdi. Özgür Suriye Ordusu'nun çatısı altında savaşan muhalif gruplardan Sultan Murat Tugayı'nın lideri Albay Ahmed Osman, Reuters'e konuştu. Osman, Türkiye destekli Suriyeli muhaliflerin, Menbiç'i ele geçirmeyi hedeflediğini belirtti. Osman, Menbiç'teki YPG'lilerin bölgeyi terk etmediğini, aksine mevzilerini güçlendirdiğini; bu yüzden de muhalif güçlerin Menbiç'e doğru ilerlediğini söyledi. Osman, Suriye Demokratik Güçleri'nin kontrolündeki Menbiç'in "Allah'ın izniyle birkaç gün içinde alınacağını" ifade etti.

MEVLÜT YÜKSEL