CHP konvoyuna saldırdılar

PKK’lı teröristler, Artvin’de CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun konvoyuna seyir halindeyken ateş açtı. Askerler ve korumalar, teröristlere karşılık verdi.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 26 Ağustos 2016 Güncelleme 26 Ağustos 2016, 04:58
CHP konvoyuna saldırdılar

İÇİNDEKİLER

Artvin'deki programı için, beraberindeki vekillerle birlikte uçakla Kars'a giden CHP lideri Kılıçdaroğlu, buradan Artvin'e geçti. Ancak, Ardanuç İlçesine bağlı Yanıklı köyü yakınlarına geldiklerinde, yolda bir barikat fark eden konvoy yavaşladı. Bu sırada konvoya ormanlık alanda bulunan teröristler tarafından ateş açıldı. Konvoyun öncülüğünü yapan jandarma ile korumaların da anında karşılık vermesiyle PKK'lı teröristlerle çatışma çıktı. İlk ateşte bir jandarma eri ağır, 2 astsubayda hafif yaralandı. Bunun üzerine Kılıçdaroğlu'nun konvoyu, geri dönerek olay yerinden uzaklaştı. İçişleri Bakanı Efkan Ala ise "Sayın Kılıçdaroğlu ile telefonda görüştüm, durumu değerlendirdik, kendisinin durumu gayet iyi. Büyük üzüntü duyduğumuzu ifade ettim" ifadelerini kullandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu telefonla arayarak geçmiş olsun dileğinde bulundu. Bu arada, savcılık Kılıçdaroğlu'na yapılan saldırı sonrası "Herkes bedel ödeyecek. Bu henüz başlangıç" şeklinde tweet atan gazeteci Ergun Babahan hakkında gözaltı kararı verdi. Babahan'ın 20 Temmuz'da yurt dışına kaçtığı iddia edildi.

SALDIRI TÜRKİYE'YE
A Haber'e konuşan Kemal Kılıçdaroğlu, net açıklamalar yaptı. Kılıçdaroğlu, "Konvoyla geçerken olumsuz bir durum yaşadık. Güvenlik güçleri süratle önlemlerini aldılar ve bizi o alandan çıkardılar. Kimsenin kaygılanmasına gerek yok, iyi durumdayım. Bu saldırı Türkiye'ye yapılmıştır" dedi.