FETÖ'deki üniversiteliler devlet okuluna yerleşiyor

FETÖ okullarına para vererek okuyan öğrencilerin, YÖK'ün yeni kararı ile devlet okulundan mezun olacak olması aynı bölümü hak ederek kazanlar tarafından tepkiyle karşılandı.

Giriş Tarihi 03 Ağustos 2016, 00:00 Güncelleme 03 Ağustos 2016, 14:41
FETÖ’deki üniversiteliler devlet okuluna yerleşiyor

İÇİNDEKİLER

FETÖ operasyonları kapsamında kapatılan üniversitelerdeki öğrencilerin, YÖK'ün yaptığı bir çalışmayla devlet üniversitelerine geçiş yapması kararlaştırıldı. Düşük puanlarına rağmen yüksek parayla özel üniversiteye giden öğrencilerin aynı bölümü devlet üniversitesinde okuma şansı kazanması, kendi başarılarıyla devlet üniversitesinde okuyan öğrenciler tarafından tepkiyle karşılandı.

Kanun Hükmünde Kararname ile, Fethullahçı örgütün üniversiteleri kapatıldı. Kapatılan üniversitelerdeki öğrencilerin ise, YÖK'ün yaptığı bir çalışmayla devlet üniversitelerine geçişinin sağlanması planlanıyor.

DEVLET OKULLARI, ÖZEL OKULLARDAN ÇOK DAHA İYİ
Türkiye'de devlet üniversitelerinin özel üniversitelerden kalite olarak çok daha ileri olduğu biliniyor. Özellikle bazı devlet üniversitelerindeki bazı bölümler için öğrencilerin oldukça yüksek bir puan alması gerekiyor. Özel üniversitelerde ise barajı geçerek, üzerine de ciddi bir para ödeyerek öğrenci dilediği bölüme gidebiliyor.

MURAT HÜDAVENDİGAR ÜNİV. İLE İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ BİR SAYILDI
Sistemin bu şekilde olduğu Türkiye'de, örneğin Murat Hüdavendigar adlı üniversitede, 200 puanı ancak tutturabilen ardından 40 bin ila 100 bin arasında değişen ücreti ödeyen öğrenci aynı bölümü 200 puanın çok çok üzerinde olan İstanbul Üniversitesi'nde okuyabilecek. Bu kararın adil olmadığını düşünen öğrenciler karara tepki göstermeye devam ediyor.

FETÖ OKULLARINDAKİ ÖĞRENCİLER, HAK ETMEDİKLERİ BİR İMKANA SAHİP OLACAK
YÖK'ün çalışması uygulamaya geçerse, üniversite öğrencileri arasında büyük bir haksızlık meydana gelecek. FETÖ'nün okullarında okuyan öğrenciler, hak etmedikleri halde kendi okulundan çok daha kaliteli bir okulda okuma şansı elde edecek.