Tek millet, tek yürek

Anne, baba, kardeş, Cumhurbaşkanı, Başbakan, işçi, bakan, memur, milletvekili... Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ndeki Beştepe Millet Kongre ve Merkezi’nde 79 milyonun bir özeti vardı önceki gün, “Tek millet, tek yürek” mesajı verdi...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 31 Temmuz 2016 Güncelleme 31 Temmuz 2016, 00:00
Tek millet, tek yürek

İÇİNDEKİLER

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi içindeki Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen 15 Temmuz Şehitleri Anma Programı, devlet ve millet kaynaşmasının en güzel örneklerinden birini oluşturdu. 15 Temmuz Şehitleri Anma Programı'nın onur konukları da, o gecenin kahramanlarıydı. Şehit yakınları ve gaziler... Kimisi koltuk değnekleriyle geldi, kimisi kolu alçılı... Şehit yakınları ise darbeyi önlemek için canını vermiş eş, kardeş ya da çocuklarının fotoğraflarına sıkı sıkıya tutuyordu. Hepsi çok gururluydu. Cumhurbaşkanlığı personeli, şehit yakınları ve gazilerle tek tek ilgilendi.

AYAKTA ALKIŞLANDI
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, eşi Emine Erdoğan ile salona girdiğinde dakikalarca ayakta alkışlandı. Salon, o meşhur sloganla inledi: "Dik dur eğilme, bu millet seninle." Törende, rutin protokol düzeni yoktu. Erdoğan, eşiyle birlikte şehit yakınlarıyla yan yana izledi töreni. Yerine geçene keder şehit yakınlarıyla, gazilerle sohbet etti. Devletin zirvesi ile millet, Milletin Evi'nde bir araya geliyordu.


15 Temmuz Şehitleri Anma Programı'nda, Özel Kuvvetler Komutanlığı'nda şehit edilen Astsubay Ömer Halisdemir'in oğlu babasının fotoğrafını bir an olsun elinden bırakmadı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, törenden sonra şehit yakınlarıyla tek tek görüştü. Erdoğan, şehit Halisdemir'in oğluyla da bir süre görüştü.