Anlaşma ziyareti

ABD’de sarayda yaşayan teröristbaşı Gülen’in hainleri darbe girişiminde başarısız oldu. ABD Genelkurmay Başkanı Dunford da, yarın Türkiye’ye gelme kararı aldı.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 30 Temmuz 2016 Güncelleme 30 Temmuz 2016, 02:03
Anlaşma ziyareti

İÇİNDEKİLER

Teröristbaşı Fethullah Gülen'i besleyip büyüten ABD, gayrimeşru çocuklarının darbe girişiminde başarısız olması nedeniyle panik içinde… Birçok yetkili isim üniformalı teröristlerin ABD adına çalıştığını kabul ederken, ilginç bir gelişme yaşandı. ABD Genelkurmay Başkanı General Joseph Dunford'ın yarın Türkiye'de olacağı açıklandı.

İADE ETMELİSİNİZ
Bu ziyaretin, Türk ordusunda generalliğe kadar yükselmiş olan bazı teröristleri kurtarma hamlesi olarak yorumlandı. Ancak ABD'nin Türkiye ile anlaşmak için öncelikli olarak Dunford'ı Türkiye'ye yolladığı da iddialar arasında. Geçtiğimiz günlerde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, telefonla görüştüğü ABD Genelkurmay Başkanı General Joseph Dunford'dan, Fethullah Gülen'in Türkiye'ye iadesi konusunda destek istemişti. Dumford'ın bu konuda sessiz kaldığı iddia edildi. Bu arada AB Bakanı Ömer Çelik, ABD'nin darbe girişimine destek verdiği yorumlarıyla ilgili konuştu. Çelik, "Elimizde resmi bir belge yok. Ama tabi teröristbaşının ABD'de olması böyle duygusal yorumlara sebep olabiliyor. ABD Genelkurmay Başkanı gelecek onunla konuşulur. Şunu da belirtmeliyim AB yetkilileri Türkiye'ye gelmeli ve dayanışma göstermeliydi" dedi.