Akıncılar kapanıyor

Başbakan Yıldırım, Kazanlılar’a müjdeyi verdi: Bizim generalimiz sizlersiniz. Ankara’da ve İstanbul’da tankların çıkarıldığı, helikopterlerin kaldırıldığı bütün kışlaları kapatıyoruz.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 30 Temmuz 2016 Güncelleme 30 Temmuz 2016, 00:00
Akıncılar kapanıyor

İÇİNDEKİLER

15 Temmuz'da ordu içindeki FETÖ militanlarının kalkıştığı darbede, savaş uçakları ve helikopterler Ankara'nın Kazan ilçesinde bulunan Akıncı Hava Üssü'nden havalanmış, darbenin yönetici kadrosu da Akıncı 4'üncü Ana Jet Üssü'nde konuşlanmıştı. Kazan halkı ise o gece uçakların havalanmasını önlemek için üssün elektriklerini kesmiş, darbecileri önlemek için 9 şehit vermişti.

FİTİL FİTİL GETİRECEĞİZ
Başbakan Binali Yıldırım, Kazan halkı ile buluşmak için önce Cuma namazını Ulu Camii'de kıldı. Namaz sonrası belediye meydanına geçen Başbakan Yıldırım, burada Türk bayraklarıyla kendisini bekleyen Kazanlılar'a şunları söyledi:

15 Temmuz demokrasiye, halkın iradesine karşı silahlı darbe girişiminin 15. günü.

Kahraman Kazanlılar bu darbeyi önlemenin en önemli kazananıdır. Sizler bizim generallerimizsiniz. Darbeci generaller hapisteler, işte Kazan. Kazan'ın 9 evladı kalbimizdedir.

Hainlerin yuvalandığı o Akıncı Üssü kapatılacaktır. Dahası şehitlerimizin anısının yaşatılacağı bir yer haline getirilecek.

Milletin parasıyla alınan o tanklar, o uçaklardan, helikopterlerden bombaları atanları acımasızca sizin üzerinize atanların hesabını soracağız. Burunlarından fitil fitil getireceğiz.

Bu darbenin sorumlusu Amerika'daki o terörist başını imana getireceğiz, Türkiye'ye getireceğiz. Aleme ibret için hesabını soracağız. Ne FETÖ'cüler ne de bilmem neciler bu milletin birliğini, kardeşliğini bozamazlar.