Kod adı kule

Darbeci hainler, 15 Temmuz gecesi Atatürk Havalimanı’ndaki kuleyi işgal etti. Amaçları Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın uçağının rotasını ele geçirmekti. Ancak İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan Özel Harekat polislerine “O kuleyi ölümüne alın” dedi. Ekipler, FETÖ’cü teröristleri etkisiz hale getirdi...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 25 Temmuz 2016 Güncelleme 25 Temmuz 2016, 01:35
Kod adı kule

İÇİNDEKİLER

Kan lobisi bir kez daha Türkiye'yi karıştırmaya kalkıştı. Fethullahçı Terör Örgütü ve işbirlikçileri, 15 Temmuz gecesi Türkiye'de darbe yapmaya çalıştı. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile hükümeti hedef aldı. Ancak Türk halkı, Demokrasi Nöbeti'ne başladı. Hainlere tokadı attı. 15 Temmuz gecesi İstanbul Atatürk Havalimanı'nda da hareketli saatler yaşandı. Buna göre darbeci hainler, 15 Temmuz gecesi Atatürk Havalimanı'ndaki kuleyi ele geçirdi. Amaçları Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın uçağının rotasını ele geçirmekti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İstanbul'a geleceği bilgisini alan Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan, darbecilerin elindeki kuleyi almak için film gibi bir operasyon düzenledi. Çalışkan ilk önce Erdoğan'ın gelişini telsizden anons edilmemesi yönünde talimat verdi. Ardından Özel Harekat polislerine kulenin geri alınmasını emretti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın uçağının alana sağlıklı inebilmesi için kulenin mutlaka geri alınmasını isteyen Emniyet Müdürü Çalışkan, polislere, "O kuleyi ölümüne bile olsa askerlerden geri alın" emrini verdi. Bu talimat üzerine tereddütsüz olarak harekete geçen Özel Harekat Şube Müdürlüğü ekipleri, ellerine kalkan dahi almadan canlarını ortaya koyarak operasyona başladı. Atatürk Havalimanı kulesine film sahnelerini aratmayan bir operasyon düzenleyen polisler, kulede bulunan darbecileri etkisiz hale getirdi. O anlar ise güvenlik kameralarına saniye saniye yansıdı. Görüntülerde polislerin, kule odasına kapıyı kırarak girdikleri ve darbecilerin başındaki rütbeliyi anında etkisiz hale getirdikleri, bu sırada diğer askerlerin ise yukarı kaçtıkları görüldü. Polisler daha sonra ise kuledeki askerlerin tamamını etkisiz hale getirerek gözaltına aldı. Kulenin alınmasının ardından Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın da içerisinde bulunduğu ATA uçağı sorunsuz bir şekilde Atatürk Havalimanı'na iniş yaptı.


Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın uçağı Dalaman'dan hareket etti. Bu sırada hainler hala kuledeydi.


Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın uçağı Dalaman'dan hareket etti. Bu sırada hainler hala kuledeydi.


Özel Harekat polisleri, kuledeki hainleri etkisiz hale getirdi. Saat 03:18'de Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın uçağı güvenli bir şekilde alana indi.