FETÖ-PKK bir arada

İçişleri Bakanı Efkan Ala darbe sonrası gelen ifadelerde, FETÖ-PKK ilişkisinin de ortaya çıktığını açıkladı: “Bir bomba transferinin Suriye sınırından Türkiye’nin içlerine kadar yapıldığını, bu olayda jandarma astsubayının yardımı olduğunu, yakalanan bir kişi söyledi”

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 25 Temmuz 2016 Güncelleme 25 Temmuz 2016, 02:18
FETÖ-PKK bir arada

İÇİNDEKİLER

İçişleri Efkan Ala 15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili açıklamalarda bulundu. Darbede rol alan ve sıkıyönetim komutanı olarak atanacağı belirtilen cuntacıların eşlerinin KPSS hırsızlığı ile devlet memuru olduklarını açıklayan Ala, FETÖ ile terör örgütü PKK arasındaki ihanetin son örneklerini de paylaştı. İşte o sözler:

GALİP MENDİ'NİN ÖZEL KALEMİ BİR CANİ
CUNTACILAR VE KPSS HIRSIZI EŞLER: Milli Savunma Bakanlığı ve ÖSYM, darbecilerin eşlerinin girdiği sınavları mercek altına aldı. İlk etapta 2010 KPSS'de soruların tamamını doğru yanıtlayan 380 kişinin 40'ının kocasının darbeci olduğu ortaya çıktı. FETÖ'nün darbe girişiminde gözaltına alınan askerlerden Deniz Yüzbaşı Haldun Gülmez ile askeri casusluk soruşturmasında hakkında yakalama kararı çıkarılan Binbaşı Recep Zafer'in eşlerinin de KPSS şüphelisi olduğu belirlendi.

FETÖ-PKK İŞBİRLİĞİ: Telsiz görüşmelerinde PKK'nın bunların bazılarından bilgi aldıklarına dair konuşmalar ve sınır geçişlerinde nasıl işbirliği yaptıklarına dair haberleşmeler ortaya çıkıyor. Bir bomba transferinin Suriye sınırından ta Türkiye'nin içlerine kadar yapılırken, bir jandarma astsubayı ve bir subayın ilgisinin olduğunu yakalanan bir kişi söylüyor.

'GEREKİRSE TRT'Yİ YIKIN': Darbecilerin 15 Temmuz gecesi TRT'yi ele geçirdiklerini ve darbe bildirisini okuduklarını haber aldım. Ardından TRT Genel Müdürü'nü arayıp; 'TRT alınacak, alınamazsa TRT yıkılıp enkazı üzerinden yayın yapılacak' dedim. Sağolsun vatandaşlarımız binadaki cuntacıları etkisiz hale getirdi.

GÖLBAŞI'NA 1 TONLUK BOMBA: Darbenin olduğu akşam 1'er ton ağırlığında lazer güdümlü iki bomba atıyorlar. Helikopterimizi vuruyorlar. Gölbaşı'nda 50 kardeşimiz şehit oldu. Terörle mücadele ederek evlerinden uzak kalan insanlar, bu alçaklara memleketi bırakmamak için şehit oldular.

TEM BAŞKANI'NI ŞEHİT EDEN HAİN YAKALANDI: Terörle Mücadele Daire Başkanımız Turgut Arslan'ın elleri bağlı olduğu halde başına yakın mesafeden iki kurşun sıkıyorlar. Bunlar asker elbisesi içine girmiş teröristler. TEM Başkanımızı vuran kişi, Jandarma Genel Komutanı Galip Mendi'nin Özel Kalem Müdürü Albay Erkan Öktem yakalandı.

ŞIRNAK'TAN GELECEK KOMANDOLAR: Jandarma Özel Harekat Komando Tugayı (JÖAK) Güvercinlik'te konuşlu. Jandarma Yarbay Fazıl Ertürk ifadesinde diyor ki "15 gün önce Tandoğan'da toplandık, soy ismini bile bilmediği Osman isimli birinden darbe talimatını aldık." Fethullah Gülen'in darbe yapılması talimatı emrini verdiği söylüyor. Aralarında orgeneraller, korgeneraller ve diğer generallerin olduğu, Şırnak Çakırsögüt'ten Jandarma Taburu'nun Ankara'ya geleceği, öncelikle Kuvvet Komutanlıkları karargahlarının ele geçirileceğini söylüyor.

ARİF PAŞA'YA BÖREK
Efkan Ala, yaptığı açıklamalarda Jandarma Harekat Başkanı Arif Çetin'le ilgili de konuştu. Ala şöyle dedi: 'Jandarma Genel Komutanlığı ele geçirilmiştir' diye mesaj geliyordu. Arif Paşa'yı arayıp 'Televizyona çıkın açıklama yapın' dedim. Arif Paşa 'Bunlar darbecilerdir, dinlemeyin' dedi. O da bir vatandaşın evinden harekatı yönetti. Vatandaşlar önce darbeci zannetmiş. Ama telefonla televizyonlara bağlanıp açıklama yapınca darbe karşıtı olduğunu anlayıp börek ve çay getirmişler.

Ankara Emniyeti ve Gölbaşı'ndaki Özel Harekat Daire Başkanlığı'nı ziyaret eden Genelkurmay Başkanı ve Kuvvet Komutanları, darbe girişimi sırasında şehit edilen 56 polis için karanfil bıraktı ve dualar etti.

ASKER-POLİS BİR BÜTÜNDÜR
Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar, İçişleri Bakanı Efkan Ala ile beraberindeki kuvvet komutanları FETÖ'nün darbe girişiminin yaşandığı gece bombalanan Ankara Emniyet Müdürlüğü ile Gölbaşı'ndaki Özel Harekat Daire Başkanlığı'nı ziyaret etti. 56 şehit polis için karanfil bırakıp dua eden Akar, "Polis, asker kardeştir. Ancak asker elbisesi giymiş alçakların TSK'ya sızmış teröristlerin, yılanların ülkemize verdiği zarar büyüktür. İnşallah biz bunları temizleyeceğiz" dedi.

SAFURE CANTÜRK