Beştepe'de liderler zirvesi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Yıldırım, CHP lideri Kılıçdaroğlu ve MHP lideri Bahçeli'yi Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde ağırladı.

Giriş Tarihi 25 Temmuz 2016, 00:00 Güncelleme 25 Temmuz 2016, 17:09
Beştepe’de liderler zirvesi

İÇİNDEKİLER

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde ağırladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, AK Parti Genel Başkanı ve BaşbakanBinali Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi kabulü sona erdi.

Erdoğan'ın, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleşen basına kapalı kabulü 2 saat 40 dakika sürdü.





Erdoğan'ın, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde basına kapalı gerçekleşen kabulü, saat 14.06'da başladı.



Saat 14.06'da başlayan liderlerin görüşmesi 2 saat 40 dakika sürdü.

AK PARTİ, CHP VE MHP'YE MEKTUP
Dün, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Fahri Kasırga tarafından CHP, MHP ve AK Parti Genel Sekreterlerine gönderilen mektupta, "FETÖ mensubu teröristler, Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'ni ortadan kaldırmak amacıyla gerçekleştirilen silahlı darbe teşebbüsü, milletimizin ortaya koyduğu kahramanca direniş sayesinde engellenmiştir" ifadelerine yer verildi.

TEŞEKKÜR EDİP ÖNERİLERİ ALMAK
Birlik ve beraberliğin en üst düzeyde olması gerektiği belirtilen mektupta, "Milletimiz siyasi partilerimizden de bunun gereğini yerine getirmesini beklemektedir" denildi. Mektupta Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın üç lideri Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne davet ettiği belirtildi. Mektubun son kısmı şöyle:

"Sayın Cumhurbaşkanımız 25 Temmuz Pazartesi günü saat 14.00'te CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli ile AK Parti Genel Başkanı Sayın Binali Yıldırım'ı, hem darbe girişimi karşısındaki kararlı tutumu sebebiyle kendilerine teşekkür etmek, hem de son gelişmeleri değerlendirip, önerilerini almak üzere, Beştepe Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne davet etmektedir."