Akar’ı Gülen ile görüştürmek istediler

Cumhurbaşkanı Erdoğan, France 24 kanalına darbe girişimiyle ilgili açıklamalarda bulundu. Hainlerin rehin aldıkları Hulusi Akar’ı Fethullah Gülen ile görüştürmek istediklerini belirten Erdoğan, “Bunları temizlemek zorundayız” dedi...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 24 Temmuz 2016 Güncelleme 24 Temmuz 2016, 02:16
Akar’ı Gülen ile görüştürmek istediler

İÇİNDEKİLER

Cuntacıların 15 Temmuz'daki hain saldırılarının püskürtülmesinin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, darbeyle ilgili France 24 kanalına çarpıcı açıklamalarda bulundu. Erdoğan, eleştirilere hedef olan MİT Müsteşarı Hakan Fidan ve Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar'ın görevlerine devam edeceğini belirtti. "Sayın Başbakanımla değerlendirmesini yapar, nihai kararımızı veririz. Şu anda geçiş sürecindeyiz. Bizde bir söz var, 'Dereyi geçerken at değiştirilmez'. Şu anda arkadaşlarımızla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Şunu çok açık söylememiz lazım. Bir istihbarat zaafı var" dedi.

BEDELİ AĞIR
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Hakan Fidan size istifasını sunmadı mı?" sorusuna ise "Hayır. Zaten gerek kendisi gerek Genelkurmay Başkanı, bu konuda 'Tasarruf size aittir, sizler bu konuda bizimle ilgili hangi tasarrufta bulunursanız bizim buna karşı söyleyecek bir şeyimiz yok. Vereceğiniz her görevi de yapmaya yine devam ederiz, bizde bu anlayış hakimdir' cevabını verdi. Darbe girişiminin ardından ülkede başlatılan soruşturmalar ve görevden almalar ile ilgili ise "79 milyonluk bir Türkiye içerisinde şu anda bütün bu kirli yapıyı, bu terörist yapıyı kurumlarımızdan temizlemek durumundayız. Eğer temizleyemezsek bunun bedelini çok ağır öderiz. OHAL ilanı ile atacağımız adımlarla, kanun hükmünde kararnamelerle bu işi çözmenin gayreti içinde olacağız." diye konuştu.

İTİRAFÇILAR VAR
Darbecilerin Pensilvanya'dan aldıkları talimatla 15 Temmuz gecesi darbe girişiminde bulunduğunu belirten Erdoğan, "Şu anda itirafçılar var ve bu itirafçılar talimatı nereden aldıklarını söylüyorlar. Hatta çok daha ileri, Genelkurmay Başkanımızı rehin tutanlardan bir tanesi; 'Sizi kanaat önderimiz Fethullah Gülen'le görüştürelim, buluşturalım' diyecek kadar ileri gidiyorlar. Bunu ilk defa şu anda France 24'te söylüyorum, böyle bir süreç var" ifadesini kullandı. Teröristbaşı Gülen'in ABD'den çıkarılmasına ilişkin olarak da "İki bakanımla birlikte özel temsilcimi de ABD'ye gönderebilirim" mesajını verdi.

İKİYÜZLÜ AVRUPA
Şu anda bir darbe girişiminin zeminindeyiz. Dünya neyi yapıyorsa, biz de onu yapıyoruz. Düşünün işte bir Parlamento vuruluyor, Cumhurbaşkanlığı binası vuruluyor, Başbakanlık binası vuruluyor. Ama Batılı dostlar bu bombaların nedense hiçbirini görmüyor. Herhalde yani bu ülkenin en üst yöneticileri vesaireleri öldükten sonra görecekler, bunun beklentisi içindeler, ondan sonra da zil takıp oynayacaklar. Sormam lazım, AB darbecilerin arkasında mı?