Boşanma kuvvetleri

Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar’ın yaveri Levent Türkkan, emirlerin FETÖ’den geldiğini itiraf etti. Ortadan kaybolan 5 yaverin ise hakim eşlerini deşifre etmemek için, Pensilvanya’dan gelen Boşanma Fetvası’nı uyguladığı ortaya çıktı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 23 Temmuz 2016 Güncelleme 23 Temmuz 2016, 02:18
Boşanma kuvvetleri

İÇİNDEKİLER

TSK içinde yuvalanan FETÖ'cü cuntanın darbe girişiminin ardından Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturma kapsamında Genelkurmay Başkanlığı'nda arama yapıldı. Karargahı basan polis, itirafçı Başyaver Levent Türkkan'ın da aralarında bulunduğu 6 yaverin odasına girdi. Firari durumdaki 5 yaverden ikisinin kullandığı odanın kapısının kilitli olması üzerine, kapılar kırıldı. Siber Suçlarla Mücadele Polisi, odalardaki bilgisayarlardan imaj aldı. Bazı bilgisayarların hard disklerinin sökülmüş olduğu görüldü.

HEPSİ DÖVİZ ALDI
Yaverlerin dolaplarında banka dekontları da ele geçirildi. Onlarca subaya ait olan banka dekontlarında darbe sonrası dövizin yükseleceği öngörülerek bankadaki Türk p warasını dolara çevirdikleri belirlendi. Dövize dönüştürülen TL miktarının ise 50 bin ile 130 bin TL'ye kadar çıktığı tespit edildi. Döviz alımlarının darbeden iki gün önce yapılması da dikkatlerden kaçmadı. Örgütün emir komuta zincirine riayet eden FETÖ'cü subayların Gülen'in verdiği "Boşanma Fetvası"na uydukları da yine bulunan belgelere yansıdı. 4 Subay'ın darbenin başarısız olma ihtimali üzerine deşifre olmasın diye "hakim" görevindeki eşlerinden boşandıkları tespit edildi. Boşanma işleminin ise darbe girişiminden 1 hafta önce yapıldığı belirlendi. Aynı talimatı askerin yanı sıra FETÖ'cü polislerin de yerine getirdiği kaydedildi. Alınan bilgisayar imajları ile toplanan 4 koli dolusu evrak "bilirkişi incelemesi" için polislere teslim edildi.

YÜKSEL TEMEL