Darbenin siyasi cuntası da yargılansın!

FETÖ’nün darbe girişimi başarılı olsaydı darbe hükümetini de kuracaktı. Hükümetin başına ise MHP'deki FETÖ'cü Meral Akşener geçecekti.

Giriş Tarihi 17 Temmuz 2016, 00:00 Güncelleme 17 Temmuz 2016, 18:27
Darbenin siyasi cuntası da yargılansın!

İÇİNDEKİLER

Fetullahçı terör örgütünün TSK'daki cuntası üzerinden Türkiye'de darbe ve işgal girişiminin ardından gözler özellikle darbe öncesi FETÖ güdümünde hareket eden siyasilere çevrildi. Başarısız darbe girşiminin ardından ortaya çıkan detaylar gösteriyor ki FETÖ darbe sonrası için de hükümet belirleme ve Türkiye'yi ele geçirme planı yapmış.

MHP'de Devlet Bahçeli'ye karşı Meral Akşener üzerinden kumpas yürüten FETÖ, darbe sonrası Başbakan adayı olarak Akşener'i düşünüyordu. Bunu çok iyi bilen Akşener ise bildiğinden hep kendisi için kulislerde "Başbakan olacağım" dediği ortaya çıktı.

Devlet Bahçeli'nin Akşener'in ve ekibinin aldığı role dair FETÖ'cü darbe girişimi yargılamalarına daha etkin ve sorumlu bir destek vermesi de bekleniyor.

Akşener ile ortak hareket eden tüm isimlerin de FETÖ'cü darbenin siyasi cuntası olarak sorgulanması gerekiyor.

Aynı şekilde FETÖ ile hareket eden CHP'li Mahmut Tanal, Eren Erdem gibi isimler de darbe yargılamalarında yer almalılar. HDP'nin de PKK ile de işbirliği yapan FETÖ gerçeği düşünülürse mutlaka darbe yargılamasına dahil edilmesi şart.