Bomba üzerinde oturuyormuşum

Atatürk Havalimanı’nda 44 kişiyi katleden 3 canlı bombanın Fatih’te kaldıkları daire ortaya çıktı. Canilerin üst kat komşusu, teröristlerin evinden sürekli gaz kokusu geldiğini anlattı. Yaşlı kadın, “Ben neyin üzerinde oturuyormuşum” diyerek şaştı kaldı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 01 Temmuz 2016 Güncelleme 01 Temmuz 2016, 00:33
Bomba üzerinde oturuyormuşum

İÇİNDEKİLER

Türkiye, Atatürk Havalimanı'nda gerçekleşen kalleş saldırının ardından karalar bağladı. Gözyaşları sel olup aktı. 44 kişiyi katleden canilerin yaşadığı apartman dairesi ise ortaya çıktı. Komşular, neye uğradıklarını şaşırdı. Türkiye'yi sarsan terör saldırısı, 28 Haziran'da Atatürk Havalimanı'nda yaşandı. Terör örgütü DAEŞ'in Suriye'nin Rakka kentinden İstanbul'a yolladığı DAEŞ'li 3 canlı bomba, havalimanına ateş açarak girdikten sonra kendilerini patlattı. Kanlı saldırıda 44 kişi hayatını kaybederken, 239 kişi de yaralandı. Kalleşliğin perde arkası ise aralanmaya başladı. Teröristlerin 3 ay önce Fatih'teki Ardıç Aparmanı'nda kiraladıkları dairede yaşadıkları anlaşıldı. Emlakçı tarafından aylık olarak kiralanan evin DAEŞ'in eleman transferi evlerinden birisi olduğu saptandı. Polis, dün sabah söz konusu evi basarak arama yaptı.



ŞİKAYET ETMİŞ
Evde yapılan aramalarda, canlı bombalardan birine ait olan Dağıstan asıllı Osman Vadinov üzerine düzenlenmiş Rus pasaportu çıktı. Cellatların yaşadığı apartmanın kapısı ise aralandı! Canilerin, oturdukları dairenin kapısının üzerine demir kapı yaptırdıkları, oturdukları süre boyunca da güneşlikleri hiç açmadıkları saptandı. Kalleşlerin dairenin pencerelerini hiç açmadıkları için havalandırmayı klima ile yaptıkları anlaşıldı. Teröristlerle aynı binada yaşadıklarını öğrenen komşular ise korkuya kapıldı. Adını vermek istemeyen ve 41 yıldır aynı apartmanda oturan yaşlı bir kadın, şaşkınlığını saklayamadı. Alt dairesinde oturanların bombacı teröristler olduğu öğrenince şaşkına dönen yaşlı kadın, "Neyin üzerinde oturuyormuşum ben" diye ağladı. Teröristlerin oturdukları daireden keskin bir kimyasal koku geldiğini söyleyen yaşlı kadın, "Çok acayip bir kokuydu. Evlerinden Gaz kokusu hiç eksik olmadı. Demek ki o gece onları doldurdular, tık tık tık ses geliyordu. Şikayet için muhtara gittim. 'Kimin oturduğunu tespit ediyor musunuz' dedim. 'Biz biliyoruz her şeyi' dedi" ifadelerini kullandı.



CELLATLARIN UYRUKLARI BELİRLENDİ
Polis, canlı bombaların uyruklarını saptadı. Canlı bombalardan biri Özbek, biri Dağıstan uyruklu Rus, biri de Kırgız vatandaşıydı. Üçünün de Rus pasaportu vardı. Polisin incelemerde şu tespitlere ulaştı:
Rus vatandaşı olan terörist, Fatih'te kiraladıkları evde pasaportunu bıraktı ve bu pasaport ile yaklaşık 1 ay önce Türkiye'ye girdi.
Teröristler, 5 kişilik tim olarak Suriye Rakka'dan geldi. Örgütün özel birliklerinden eğitimli olan 3 canlı bomba, Pendik ve Bahçeşehir'de örgüt evlerinde kalıp saldırı planı yaptı. Olay günü de örgütün Fatih Horhor'daki eleman transfer evinde kendileri için hazırlanan intihar yeleği ve silahları alarak yola çıktı.
3 canlı bombayı, İstanbul'da karşılayıp evlere yerleştiren ve ardından saldırı planını ve keşfini yapıp olay yerine gönderen bir organizatör vardı. Örgütün İstanbul sorumlusu olan organizatör, polis tarafından "Yılanın başı" olarak adlandırıldı.

İZMİR'DE TERÖR OPERASYONU
İzmir'de Terör ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ile MİT'in ortak koordinesinde düzenlenen operasyonda, DAEŞ'e eleman kazandırdığı, maddi destek, lojistik yardımda bulunduğu iddiasıyla 9 kişi gözaltına alındı. Liderliğini C.T.'nin yaptığı zanlıların, Buca'da kurdukları mescit ile internet üzerinden görüntülü olarak sempatizanlarına eğitim verdikleri saptandı. DAEŞ'e kazandırılan elemanlardan bazılarının da, tüm mal varlıklarını satıp Suriye'ye gittiği ve buraya yerleşip örgüte destek verdikleri ortaya çıktı.

CASUS UÇAKLA KALLEŞ PLAN
Gaziantep'te bir evde yakalanıp, tutuklanan IŞİD'in 'teknoloji emiri' 'Ebu Musa' kod adlı Ersen Çelik'in ifadeleri tüyler ürpertti. Çelik, örgütün 2 maket casus uçak aldığını ve bunlarla Türkiye'ye saldırma planı yaptığını söyledi. DAEŞ'in kanlı eyle için Membiç Köyü'nde 25 kişilik saldırı timi kurduğunu da belirten Çelik, Halep'te örgütün hidrojen bombası yaptığını da sözlerine ekledi. Çelik, kimyasal silah ve füzelerin Kilis sınırına getirilip bir depoda bekletildiğini de iddia etti.

FERİT ZENGİN-SONER KOÇER-OSMAN ASİLTÜRK