Kahraman polis o anları anlattı

Atatürk Havalimanı’nda meydana gelen terör saldırısında canlı bombanın karşısına çıkarak onlarca kişinin hayatını kurtaran kahraman polis o anları anlattı.

Giriş Tarihi 30 Haziran 2016, 00:00 Güncelleme 30 Haziran 2016, 10:21
Kahraman polis o anları anlattı

İÇİNDEKİLER

Atatürk Havalimanı'nı kana bulayan terör saldırısında, pasaport polisi Y.D. teröristlerden birini vurarak, onlarca insanın hayatını kurtardı ve bilançonun daha da agırlasmasının önüne geçti. Canı pahasına teröriste müdahale eden polis memuru kendisi de yaralandı. Ameliyatla dalagı alınan Y.D., kendine geldikten sonra ilk is annesini arayıp "Iyiyim" dedi. Güvenlik kameralarına yansıyan görüntülere göre Atatürk Havalimanı'na giren canlı bombalardan biri, elindeki Kalasnikofla saga sola ates etmeye basladıgında, pasaport polisi Y.D., bir an bile tereddüt etmeden teröristin arkasından kosmaya basladı. Polis memuru Y.D., "Yere yatın" diyerek vatandasların hedef küçültmesini de sagladı. H kontuarına kadar gelen terörist, bilet satıs ofislerinin oldugu yere bir el bombası fırlattı. Y.D. teröristi tabancasıyla vurdu. Yerde kıvranan teröriste yaklasan polis memuru, saldırganın üzerinde bomba oldugunu fark edince uzaklastı. Terörist bu sırada üzerindeki bombayı patlattı ama çevresinde kimse olmadıgı için amaçladıgı zararı veremedi.

VURULDUĞUMU ANLAMADIM
Kahraman polis memuru Y.D., o sırada yasadıklarını hastaneye ziyarete gidenlere anlattı. Teröristin kursun sıka sıka geldigini görünce ates ettigini ifade eden Y.D., "O sırada ben vurulmusum, farkında degilim. Geçerken vurup indirdim. Basına gittigimde bomba düzenegini görünce uzaklastım" dedi.

İntihar bombacılarından birini vuran polis memuru için dünya basını da 'kahraman ifadesini' kullandı. ABD merkezli CNN televizyonu, "Kahraman bir polis, intihar bombacılarından birinin kendisini kalabalık içinde patlatmasını engelledi" dedi. Ingiliz Daily Mail gazetesinin internet sitesinde de polisin bombacıyı vurma anına dair görüntüler yayımlandı ve "Korkusuz polis, terörist kovalayıp böyle vurdu" denildi.

Kaynak: Sabah