Bütün çabamız kızlarımız için

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 27 Haziran 2016 Güncelleme 27 Haziran 2016, 00:55
Bütün çabamız kızlarımız için

İÇİNDEKİLER

Nil Eğitim ve Yardımlaşma Derneği (NEYAD) yararına düzenlenen iftarın onur konuğu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'dı. İftarı organize eden Dilek Birgen ve NEYAD Başkanı Nilgün Diptaş tarafından karşılanan Erdoğan, iftar öncesi tüm masaları tek tek dolaştı. İftara iş ve sanat ve sosyetenin ünlü simaları da katıldı. NEYAD Başkanı Nilgün Diptaş, yaptığı konuşmada, davetlilerin yardımlarıyla dernek adına eğitim seferberliği başlatılacağını açıkladı. Diptaş, "Çıktığımız bu yolda ekonomik nedenlerle eğitimi yarıda kalmış genç kızlarımıza, vatan uğruna şehit olmuş babalarının bize emanet bıraktığı evlatlarımıza ve gazi çocuklarına güçlü ve güvenli bir gelecek sağlamak adına yürüttüğümüz faaliyetlerde bize destek olduğunuzu için teşekkür ederiz" dedi.

NEYAD'A TEŞEKKÜR
Emine Erdoğan ise yaptığı konuşmada, "Adaletsizliğin, terörün kol gezdiği bir dünyada, iyi yetişmiş insanlara son derece ihtiyacımız var. Savaşları durduracak, acıları dindirecek nesiller yetiştirmemiz gerekiyor. NEYAD'ın kızların eğitim seferberliği için düzenlediği programın, hayırlara vesile olmasını temenni ederim. Bir grup gayretli kadın tarafından elbirliğiyle kurulan NEYAD özellikle genç kızların yüksek öğretimine katkı sağlıyor. Devletimizin açtığı yolda, vakıf ve derneklerimizin gayretiyle büyük ilerlemeler kaydettik. 2002'de kız çocuklarının ilk ve orta öğretimde okullaşma oranı yüzde 87 iken, 2015'te bu oran yüzde 95'e çıktı... Bugün üniversitelerimizdeki kadın akademisyen oranı ise yüzde 40'ların üzerindedir. Bu rakam dünya ortalamasının hayli önünde. Bunlar, son derece sevindirici gelişmeler dedi.


NEYAD Başkanı Nilgün Diptaş, Emine Erdoğan'a plaket ve çiçek takdim etti. Emine Erdoğan ise Zülal Zorlu, Aslı Üstünkaya, Vuslat Doğan, Dilek Birgen ve Gülçin Turan Çiçek'e derneğe katkılarından dolayı plaket verdi.