İyi ki sallandık

Yalova ve İstanbul 4.4’le sallandı, vatandaşlar panik yaşadı. Ancak uzmanlar yüreklere su serpti: “Bu depremler sırf enerji birikimleri. Kuzey Anadolu Fay Hattı ile ilgisi yok”

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 26 Haziran 2016 Güncelleme 26 Haziran 2016, 00:00
İyi ki sallandık

İÇİNDEKİLER

İstanbul ve Yalova dün depremle uyandı. Kandilli Rasathanesi'nden yapılan açıklamaya göre, Marmara Denizi'nin Yalova açıklarında ilk olarak saat 08.30'da denizin doğu kısmında 3.0 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Bundan 10 dakika sonra da Marmara Denizi'nin Yalova açıklarında 6.8 kilometre derinliğinde 4.4'lük yeni bir deprem daha yaşandı. Yalova ve İstanbul'da sarsıntı hissedildi.

KORKMAYA GEREK YOK
Yetkililer, tali bir fay hattının kırıldığı ve depremin odak derinliğinin yaklaşık 7 kilometre olduğunu belirtti. Yalova Üniversitesi Jeoloji Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Recep Hayri Eren de yüreklere su serpti. Korkulacak bir durum olmadığına vurgulayan Prof. Dr. Eren, "Bu yaşadığımız deprem, Kuzey Anadolu Fayı ile ilgisi olmayan bir depremdir. Sırf enerji birikimleridir. Kırık bile denmiyor. Yerel birikimler bu şekilde boşalıyor" şeklinde konuştu.

ZEYNEL YAMAN