Şöhretli operasyon

Ünlü isimleri dolandıranlar, paraları liderlerine götürürken yakalandı. Tele-dolandırıcıların çökertilmesi ünlülere bir oh çektirdi. Hırsızlar tarihe kara şöhret sahibi olarak geçti

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 31 Mayıs 2016 Güncelleme 31 Mayıs 2016, 00:00
Şöhretli operasyon

İÇİNDEKİLER

Tele-dolandırıcılar vatandaşın emeğine göz dikti. Yaklaşık 2 senedir bir kene gibi özellikle yaşlı insanlara yapıştı. Türkiye'nin hemen hemen her yerinde inanılmaz yöntemlerle aralarında ünlü kardiyolog Prof. Dr. Canan Karatay, ceza hukukçusu Prof. Dr. Erdener Yurtcan, şarkıcı Ümit Sayın ve futbolcu Burak Yılmaz'ın da bulunduğu birçok tanınmış ismi dahi dolandırdı. Ancak İstanbul Polisi, telefonla ulaştıkları insanlara kendilerini polis memuru veya Cumhuriyet Başsavcısı olarak tanıtan ve tuzağa düşürdükleri kişileri yüklü miktarlarda para talep ederek dolandıran iki farklı çeteyi çökertti. Bu haber üzerine birçok ünlü isim derin bir oh çekti. Duyan herkesi rahatlatan operasyon ise şöyle gelişti: Polis, İstanbul'da dört kişiyi dolandırdıkları tespit edilen yedi kişilik iki telefon dolandırıcılığı çetesini takibe aldı. Çete üyelerinin teledolandırıcılık olaylarından elde ettikleri paraları özel araçlarıyla Şanlıurfa'daki çete liderlerine götürdükleri belirlendi.

500 BİN TL
İstanbul'da başlatılan teknik ve fiziki takibi sürdüren ekipler hırsızların yolculuğunu Niğde'de bitirdi. İstanbul Emniyeti'nin irtibata geçtiği Niğde Polisi beş şüphelinin yolculuk yaptıkları araçları durdurdu. Beş çete üyesi yakalanarak gözaltına alındı. Araçlarda ise telefon dolandırıcılığı suçlarından elde edilen 500 bin TL ele geçirildi.


Vatandaşın birikimlerini korku ve panik yöntemiyle çalan hırsızların kullandıkları araçta poşet içerisine koydukları paralar ele geçirildi.

TEŞHİS EDİLDİLER
Paraların Şanlıurfa'daki çete liderlerine götürüldüğü tespit edildi. İstanbul Polisi, dolandırılan dört mağdura ulaştı. Mağdurlar fotoğrafları ile teşhis etti. Bulunan 500 bin liranın sahiplerine teslim edileceği belirtildi. Olayla ilgili soruşturmanın ve diğer çete üyelerinin yakalanması için çalışmaların sürdürüldüğü ifade edildi. Çetenin Türkiye'nin tanınmış simalarının korkulu rüyası haline gelen hırsızlardan oldukları saptandı.


ÜNLÜLER RAHAT NEFES ALDI
Dolandırıcılar, ünlü isimleri de kandırıyor. İşte dolandırıcılık çetesinin kurbanı olan bazı ünlüler:

Canan Karatay
Ünlü beslenme uzmanı Prof.Dr. Canan Karatay, geçtiğimiz yıl Ekim ayında dolandırıldı. Tam 50 bin dolar ve 10 bin lirayı iki ayrı parka bırakarak gitti. Karatay'a "İnsanı adeta hipnotize ediyorlar" diyerek olayı açıklamıştı. Şikayeti ile paralarını polisin yerinde operasyonu ile kurtardı.

Erdener Yurtcan (Hukukçu)
Dolandırıcıların kurbanlarından biri de ünlü ceza hukukçusu Prof. Dr. Erdener Yurtcan oldu. Yurtcan, hesabındaki 4.5 milyon lirayı dolandırıcının verdiği hesaplara aktardı. Yurtcan'ın damadı durumdan şüphelenince gerçek ortaya çıktı.

Ümit Sayın (Şarkıcı)
Şarkıcı ve besteci Ümit Sayın, geçtiğimiz yıl ocak ayında telefon dolandırıcıları tarafından kandırıldı. Dolandırıcılar, Ümit Sayın'ı tam 5 saat boyunca telefonda tuttu ve ona çeşitli talimatlar verdi. Sanatçı ilk önce 30 bin TL'sini havale etti. Bu havalelerden 11 bin TL'sini, bankayı arayan polis sayesinde kurtardı.

Burak Yılmaz (Futbolcu)
Yıldız futbolcu Burak Yılmaz, geçen yıl Ekim ayında 10 bin TL dolandırıldı. Kendisini Trabzon Valisi olarak tanıtan hırsızlara daha sonra ulaşan Yılmaz "O kadar paran var 10 bin TL'nin mi lafını ediyorsun?' cevabını aldı.

Halim Ağaoğlu (Mühendis)
Ünlü yazar Adalet Ağaoğlu'nun eşi Yüksek Mühendis Halim Ağaoğlu, geçtiğimiz yıl Aralık ayında, telefonda kendilerini polis ve savcı olarak tanıtan kişilerce dolandırıldı. Hırsızlara inanan Ağaoğlu 50 bin TL'yi hırsızların verdiği banka hesap numarasına yatırdı.

Emir SOMER