Bu da Bizans artığı profesör!

Adnan Menderes Üniversitesi'nde görevli Prof. Erdal Bardakçıoğlu'nun İstanbul'un fethiyle ilgili attığı Bizans sevici paylaşımı büyük tepki topladı.

Giriş Tarihi 31 Mayıs 2016, 00:00 Güncelleme 01 Haziran 2016, 00:22
Bu da Bizans artığı profesör!

İÇİNDEKİLER

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Veterinerlik Fakültesi Zootekni Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Erbay Bardakçıoğlu'nun kişisel sosyal medya hesabından 29 Mayıs'ta İstanbul'un fethiyle ilgili yaptığı paylaşım tartışma yarattı.

"BUGÜN KONSTANTİNOPOLİS'İN BARBAR BİR KABİLE TARAFINDAN İŞGALİNİN YIL DÖNÜMÜ"
Bardakçıoğlu'nun paylaşımında "Bugün muhteşem bir uygarlık olan Doğu Roma İmparatorluğu'nun başkenti Konstantinopolis'in barbar ve bağnaz bir kabile tarafından işgalinin yıl dönümü" ifadelerini kullanması başta ADÜ Rektörü Prof. Dr. Cavit Bircan olmak üzere birçok kişi tepki gösterdi.

PAYLAŞIMINI VE HESABINI SİLDİ
Gelen tepkiler üzerine sosyal medyadaki paylaşımını ve hesabını silen Prof. Dr. Bardakçıoğlu'na ADÜ Rektörü Prof. Dr. Cavit Bircan da sosyal medyadan tepki gösterdi:

REKTÖRDEN TEPKİ: BİZANS SEVİCİ AKADEMİSYENİMİZ DE OLDU
"Terör sevici akademisyenlerimizden sonra Bizans sevici akademisyenimiz de oldu. Bilsinler ki Hira Dağı'nın evlatları Olimpos Dağı'nın evlatlarını mutlak ve yeniden mağlup edeceklerdir"

BİZANS SEVİCİ AKADEMİSYEN AÇIĞA ALINDI
Prof. Dr. Erbay Bardakçıoğlu hakkında yaptığı paylaşım nedeniyle soruşturma başlatan ADÜ Rektörü Bircan, Bardakçıoğlu'nun açığa alındığını yine sosyal medya hesabından duyurdu. Birincioğlu'nun "İlgili öğretim üyesinin sosyal medyadaki kabul edilemez paylaşımları nedeniyle disiplin soruşturması başlatıldı, ceza soruşturması başlatıldı ve açığa alındı. Bu paylaşımları nedeniyle haklı olan tepkinizi tehdit, hakaret ve küfür gibi ifadeler kullanarak değersizleştirmeyelim. Süreç tarafımızdan ciddiyetle takip edilecektir" şeklindeki paylaşımı, takipçileri tarafından büyük beğeni topladı.