Hoşçakal şehidim

Dün yine cennete uğurlama vardı. Hain saldırıda şehit olan kahramanlar, gözyaşları arasında vatan toprağına bırakıldı...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 28 Mayıs 2016 Güncelleme 28 Mayıs 2016, 00:45
Hoşçakal şehidim

İÇİNDEKİLER

Türkiye bir kez daha kahramanlarına ağladı. Mardin Nusaybin'deki kalleş saldırıda şehit olan Uzman Çavuş Şükrü Öngün (34) ile Özel Harekat Polisi Uğur Yıldız, memleketlerinde son yolculuklarına uğurlandı. Şehit Öngün için memleketi Çorum'da tören yapıldı. Şehit eşi Yasemin Öngün (32), "Ah bir tanem. Bebeğim. Kuzum benim. Ben nasıl dayanacağım. Ben yandım. Allah'ım sen de onları yak Yarabbi. Gözleri açık gitmiş kuzumun. Şükrü geldi mi, onu yalnız bırakmayın anne. Ben onu çok özlemiştim. Beni yaktın Şükrü. Allah'ım yardım et" diyerek ağıtlar yaktı. Kamuflaj kıyafetiyle eşini uğurlayan Yasemin Öngün, şehidin fotoğrafını elinden bırakmadı. Şehit polis Uğur Yıldız ise memleketi Kastamonu'da toprağa verildi. Şehidin eşi Perihan Yıldız, çocukları Mehmet Akın (16) ve Muhammed Atakan Yıldız'a (12) sarılıp ağıtlar yaktı. Gözyaşının diğer adresi de Niğde'ydi. Tunceli'deki hain saldırıda şehit olan Uzman Çavuş Caner Erden (25) için memleketi Niğde'nin Çiftlik İlçesi'ne bağlı Divarlı beldesinde tören düzenlendi. Binlerce vatandaşın katıldığı törende, Şehit Uzman Çavuş Erden'in yakınları gözyaşlarına boğuldu.

Şehit Öngün ile Şehit Yıldız için dün ilk tören Mardin'de yapıldı. Kahramanların naaşları daha sonra memleketlerine uğurlandı. Şehit eşinin bayrağa sarılı naaşıyla aynı uçakta yer alan Yasemin Öngün'ün feryatları ise yürekleri dağladı.