Bir Sur'ü tepki

HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken ve diğer partililer, teröristlerden temizlenen Sur'a gitti. Vatandaşlar ise HDP'lileri protesto etti. Heyete geçit vermeyen halk tepkisini şu sözlerle dile getirdi: Hainler, ne yüzle buraya geliyorsunuz...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 24 Mayıs 2016 Güncelleme 24 Mayıs 2016, 01:54
Bir Sur’ü tepki

İÇİNDEKİLER

Terör örgütü PKK, kanla beslendi. Doğu ve Güneydoğu'yu savaş alanına çevirdi. Güvenlik güçleri, havadan ve karadan PKK'lı teröristlere darbeyi indirdi. Terör operasyonlarından rahatsız olan PKK destekçisi HDP'li vekiller de terörist cenazelerine giderek hainliği belgeledi. Terör mağdurları ise kan siyaseti yapan HDP'ye geçit vermedi. PKK'ya ve siyasi uzantısı HDP'ye ders niteliğindeki olay, teröristlerden temizlenen Diyarbakır'ın Sur İlçesi'nde gerçekleşti.



'EVİMİZİ BAŞIMIZA YIKTINIZ'
HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, HDP Diyarbakır Milletvekilleri Nursel Aydoğan ve Sibel Yiğitalp'in de aralarında bulunduğu heyet, dün Sur'a gitti. Vatandaşlar, kendileriyle sohbet edip terör operasyonlarına katılan güvenlik güçlerini kötülemek isteyen HDP'lileri protesto etti. Baluken ve beraberindekileri yuhalayan vatandaşlar, terör örgütünün saldırıları sebebiyle evsiz kaldıklarını ve işlerinden olduklarını söyledi. Surlular, "Hainler burada. Gelmeyin buraya, niye geliyorsunuz? 6 ay sokakta kaldık, ne işiniz var sizin buralarda? Gidin, terk edin burayı. Evimizi başımıza yıktınız, daha ne istiyorsunuz bizden? Yeter artık. Allah'tan korkun, utanmazlar. Bir de utanmadan buraya geliyorlar" diyerek tepkilerini dile getirdi. Heyetin üzerine yürümek isteyen grubu, polis engelledi. Heyettekiler, vatandaşların tepkisi üzerine Sur'u terk etti.



Sur'da terör operasyonları bitme noktasına geldi. Aylar sonra evlerine dönen vatandaşlar, teröristlerin evlerine verdiği zararı görünce şoka girdi. Vatandaşlar, Sur'u ziyaret eden PKK destekçisi HDP'ye sert tepki gösterdi. HDP'liler adeta halkın tokadını yedi.