Başbakan Yıldırım'dan önemli açıklamalar

Başbakan Binali Yıldırım, görevini Ahmet Davutoğlu'ndan devraldı. Yıldırım, 64. Hükümet'te Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı olarak yürüttüğü görevi AK Parti Kars milletvekili Ahmet Arslan'a devretti.

Giriş Tarihi 24 Mayıs 2016, 00:00 Güncelleme 24 Mayıs 2016, 16:45
Başbakan Yıldırım’dan önemli açıklamalar

İÇİNDEKİLER

Başbakan Binali Yıldırım, görevini Ahmet Davutoğlu'ndan devraldı.

TBMM'deki AK Parti Grup Toplantısı'nın ardından, Çankaya Köşkü'ne geçen Binali Yıldırım, burada başbakanlık görevini Ahmet Davutoğlu'ndan devraldı. Görevi Binali Yıldırım'a devreden Ahmet Davutoğlu, sivil plakalı bir araçla Çankaya Köşkü'nden ayrıldı.

Basına kapalı gerçekleşen devir teslim yaklaşık yarım saat sürdü.

Bugün 65. Hükümetin kabine listesini Cumhurbaşkanı Erdoğan'a onaylatan ve hükümeti kuran Başbakan Binali Yıldırım, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı görevini kabinedeki yeni bakan Ahmet Aslan'a devretti. Kısa konuşmaların yapıldığı görev devir teslim töreninde Yıldırım, yeni bakan Aslan'a "Bu bakan Başbakan oldu torpilim var deme" şeklindeki açıklaması renkli anlara sahne oldu.

Başbakan Binali Yıldırım, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı görevini yeni Bakan Ahmet Aslan'a devretti. Görevi devir teslim töreninde Yıldırım, Ahmet Aslan'a "Bu bakan Başbakan oldu torpilim var deme" dedi.

"O İŞ BAŞKA BU İŞ BAŞKA TORPİL YOK"
Görevini Aslan'a devreden Yıldırım, " Bugün hükümetimizi oluşturduk ve göreve başladık. Bu bir bayrak yarışı.. Bayrak yarışında zaman zaman bayrağı yeni gelen arkadaşlara devreder ama millete hizmet yolunda yavaşlama olmaz. Demekki Ak Parti'nin ilk iktidara geldiği yıldan itibaren hükümetlerin birçoğunda Ulaştırma Denizcilik Haberleşme Bakanlığı görevimi yapma gayreti içinde oldum. Görevi bugün gönül rahatlığıyla huzurla tereddüt etmeden bu bakanlıkta genel müdür olarak birçok projenin gerçekleştirilmesinde aktif görev yapan ve iki dönemdir de Kars ilimizi Ahmet Aslan kardeşimize görevi devrediyorum. Allah yardımcın olsun.. İnşallah bu bakanlıkta bizden devraldığın bu görevi 2023 hedeflerimiz başta olmak üzere kutlu yürüyüşe devam edersin. Bu bakan Başbakan oldu torpilim var deme! O iş başka bu iş başka torpil yok çalışmak var koşturmak var. Allah hayırlı uğurlu etsin. Tebrik ediyorum." dedi.

"BİNALİ YILDIRIM İLE ÇALIŞMAK TERLEMEK DEMEK"
Görevi devralan Ahmet Aslan, "Sizin gibi başarılı bir bakanın başbakan olmasının ardından görevi devralmak zaten beni terletiyor. Binali Yıldırım ile çalışmak terlemek demek. Ancak çok iyi bilen bir başbakanın izinden gitmek zordur. Bu bayrağı devralmaktan gurur duyuyorum. 1982 yılından beri kendisi ile birlikte çalışıyorum. Ne mutlu ki bu yolda yürüme şansı yakaladık. Gecemizi gündümüze katarak ülkemizin bayramını daha yukarı taşımak adına mazlumlara umut olmak adına daha çok çalışacağız. Sizi mahçup etmemek adına daha çok çalışacağız" dedi.