Acı hatıra!

2 çocuk annesi Zeynep Yiğit, 2 yıl önce akciğer ve rahim kanserine yakalandı. Maddi durumu iyi olmadığı için yardım kampanyası başlatıldı. Para tam bulunmuştu ki hayatını kaybetti. Geriye çocuklarıyla çekilen son fotoğrafı kaldı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 01 Mayıs 2016 Güncelleme 01 Mayıs 2016, 00:00
Acı hatıra!

İÇİNDEKİLER

Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde yaşıyordu. Cemalpaşa Mahallesi'nde Behçet hastası eşi Nusrettin ve 3 ile 9 yaşındaki iki çocuğuyla kirada yaşıyordu. Zeynep Yiğit (43), iki yıl önce akciğer ve rahim kanserine yakalandı. İki kanser türüyle mücadele ederken, acilen ameliyata alındı. Tedavisinin devamında maddi imkansızlık nedeniyle ilaçlarını almadı. Hastalığının vücuda yayılmaması için yurt dışından ilaç getirtmek zorundaydı. İnşaat işlerinde çalışan kocası "Kirada oturuyoruz, ekonomik açıdan zor günler geçiriyoruz. Eşimin ilaçları en kısa zamanda alınması gerekiyor" dedi.

HERKESTEN YARDIM İSTEMİŞTİ
9 bin lira tutarında olan ilaçları alamadıklarını anlatan Yiğit, "Maddi imkansızlıklardan dolayı ilaçlarımızı alamıyoruz. Yurt dışından gelen ilaçları anlaşma olmadığı için devlet ödeme yapamıyor. İnsanlık adına yardım bekliyoruz" diye konuştu. Duyarlı vatandaşlar, yardım kampanyası başlattı. Ancak düzenli olarak alınması gerekli ilaçlar için para tam bulunmuşken hayatını kaybetti. Ondan geriye ise acı dolu bir hayat ve çok sevdiği çocuklarıyla çekilen son fotoğrafı kaldı.

KOMŞU DESTEĞİ
Cemalpaşa Mahallesi'nde yaşayan Zeynep Yiğit'in zorlu durumunu haber alan komşuları harekete geçti. Yardım kampanyası başlatarak aralarında para topladı. 9 bin TL'lik ilaçların 3 bin TL'sini toparlayıp aileyi ziyaret ettikleri esnada parayı teslim etti. Komşularından maddi destek yanında manevi destek de alan kanser hastası kadın büyük moral toplamıştı.