Kemal, işçileri yanına yaklaştırmadı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun partisinin İstanbul İl Başkanlığı'na gelişi sırasında, işten çıkarıldıklarını belirterek kendisiyle görüşmek isteyenlere korumaların müdahalede bulunması üzerine kısa süreli arbede yaşandı.

Giriş Tarihi 30 Nisan 2016, 00:00 Güncelleme 30 Nisan 2016, 22:10
Kemal, işçileri yanına yaklaştırmadı

İÇİNDEKİLER

Geri dönüşüm işçileriyle yapacağı görüşme için Şişhane'deki CHP İstanbul İl Başkanlığı'na gelen Kılıçdaroğlu'nu, il yöneticileri, milletvekilleri ve partililer karşıladı.

Bu sırada, Beşiktaş Belediyesi'nce DİSK'e üye oldukları gerekçesiyle işten çıkarıldıklarını ileri süren işçiler, "DİSK'e üye olduğumuz için işten atıldık, örgüt üyesi ilan edildik" yazılı pankartla seslerini Kılıçdaroğlu'na duyurmaya çalıştı.

Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar'ın da bulunduğu kalabalıkta, işçilere korumalar müdahalede bulundu. Bu sırada kısa süreli arbede yaşandı.



"BİZ İŞÇİNİN YANINDAYIZ"
Beşiktaş Belediyesi'nden kovulan işçileri yanına yaklaştırmayan Kılıçdaroğlu daha sonra geri dönüşüm işçileriyle bir araya geldi ve gerçek yüzünü gizleyerek işçi dosttuymuş gibi açıklamalar yaptı.1 Mayıs öncesinde işçilere şirin gözükmeye çalışan Kılıçdaroğlu, "1 Mayıs geliyor, gidin meydanlarda hakkınızı arayın. Hak arama özgürlüğünü sonuna kadar kullanın. Bu ülkede kimse aç kalmasın istiyorum. Toplumun uzlaşmasındaki ana merkez budur. Hepimizin karnı doyarsa, kazanırsak deriz ki 'ne güzel bir ülke'. Bizim arzumuz bu. Birileri sizi dışlayabilir. Biz sizin yanınızdayız. Biz emekten yana, insanımızdan yana bir partiyiz. Herkesin kazanmasından yana bir partiyiz. İşsizliğin olmadığı bir ülkeden yanayız" ifadesini kullandı.