Hain saldırıyı yapan teröristin kimliği belli oldu

Ankara'da 37 vatandaşımızın hayatını kaybettiği saldırıyı gerçekleştiren teröristin kimliği belli oldu.

Giriş Tarihi 14 Mart 2016, 00:00 Güncelleme 14 Mart 2016, 16:00
Hain saldırıyı yapan teröristin kimliği belli oldu

İÇİNDEKİLER

Ankara'nın kalbi Kızılay'da dünkü bombalı saldırıyı gerçekleştiren kişinin, Balıkesir Üniversitesi öğrencisi Seher Demir olduğu iddia edildi. Canlı bombanın Cumhuriyet gazetesinde çalıştığı ve gazetenin otoparkında gizlendiği iddia edildi.

İŞTE TERÖRİSTİN GÖRÜNTÜLERİ

37 kişinin hayatını kaybettiği saldırıyı gerçekleştiren kişinin, ilk bulgulara göre, Balıkesir Üniversitesi'nde Turizm Otelcilik bölümünde okuyan Seher Çağla Demir olduğu belirlendi.



PKK ÜYELİĞİNDEN YARGILANDI
Balıkesir Üniversitesi öğrencisi olan Demir, 4 kadın arkadaşı ile birlikte Balıkesir 2. Ağır Ceza Mahkemesinde, PKK terör örgütü üyeliği ve propogandası suçundan da yargılanıyordu.

HDP'NİN AVUKATI SAVUNMUŞ
Demir ile birlikte Hamide Saklı, Kader Saklı, Süreyya Saklı isimli üç kardeş ve Yeşim Akyürekli adlı üniversite öğrencisinin son duruşması Aralık 2015′te yapılmış ve dava karar için ertelenmişti. Davada Demir'in avukatlığını HDP'li Hüseyin Boğatekin yapmıştı.



CUMHURİYET GAZETESİNİN OTOPARKINDA GİZLENDİ İDDİASI
Sosyal medyada Seher Çağla Demir'in, terör suçundan serbest kaldığı dönemde Cumhuriyet gazetesi için serbest muhabirlik yaptığı iddia edildi.Canlı bombanın Cumhuriyet gazetesinin otoparkında saklandığı ve aramalarda yine Cumhuriyet gazetesinin basın kartı ile sıyrıldığı iddia edildi.