HuSUR yok

HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş bir kez daha "Sokağa çıkın" çağrısı yaptı, Sur karıştı. Teröristlerin sıkıştırıldığı mahalleye yürümeye çalışan kalabalığa polis müdahale etti. Emniyet güçlerini provoke eden HDP'lilerin teröristleri kaçırmasına izin verilmedi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 28 Şubat 2016 Güncelleme 28 Şubat 2016, 01:56
HuSUR yok

İÇİNDEKİLER

Diyarbakır'ın Sur ilçesinin 6 mahallesinde terör unsurlarının yok edilmesine yönelik operasyonlar dün de devam etti. Sur'un diğer mahallelerinde çocuklar sokaklara çiçek ekerken, HDP'liler ilçeyi karıştırdı. HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş'ın önceki günkü "Sokağa çıkın" çağrısına uyan bir grup partili, operasyonların devam ettiği mahallelere girmeye çalıştı.

ÇOCUKLAR ÇİÇEK EKİYORDU
Polis, yürüyüşe geçen gruba anonslar yaparak dağılmalarını isterken; göstericiler polise taş, havai fişek attı. Sokağa çıkma yasağı olan mahallelere girerek canlı kalkan olmaya çalışan ve sıkıştırılan teröristleri kurtarmayı amaçlayan göstericiler polisle çatışmaya girdi. Saldırıda bulunanları dağıtmak için polis, zaman zaman havaya ateş açtı. Göstericiler ara sokaklara kaçarken, olaylar Ofis semti ile Merkez Bağlar ilçesinde yer yer devam etti. Polis, olaylara karışan çok sayıda kişiyi de gözaltına aldı. Olaylar sırasında HDP'li bir gösterici havaya ateş açan polisin üzerine yürüdü. Polise saldıran gösterici, silahın namlusuna kafasını dayayarak emniyet güçlerini tahrik etti. Provokasyona gelmeyen polisler ise, kaçmak isteyen göstericiyi silah kullanmadan yakaladı.