Davutoğlu: Hastalıklı ruh halidir

Başbakan Davutoğlu "Meşakatli bir dönemde, kimi vekillerin teröristlerin cenazesine gitmesi hastalıklı bir ruh halidir. Bu tam bir aymazlıktır. Ankara'nın göbeğinde o kardeşlerimize saldırıp, 29 canımızı şehit eden bu teröristin cenazesine giden o suça ortak olmuş olur. Hiçbir sistem böyle şımarıklığa, aymazlığa göz yummaz" dedi.

Giriş Tarihi 27 Şubat 2016, 00:00 Güncelleme 27 Şubat 2016, 15:01
Davutoğlu: Hastalıklı ruh halidir

İÇİNDEKİLER

Başbakan Ahmet Davutoğlu, yeni kapalı spor salonunda toplu açılış töreninde konuştu.

Başbakan Davutoğlu'nun konuşmasından satır başları;
Yolumuz, yoldaşlığımız, beraberliğimiz edebi olsun inşallah. Bütün Bingöl'lü milletvekillerimize ve siyasetçilerimize de teşekkür ediyorum. Biz Bingöl'le gurur duyuyoruz. Her zaman yanımızda oldunuz, en son 1 Kasım seçimlerinde oylarımızı en çok arttırdığımız 3. il oldunuz. Bunun için teşekkür ediyorum.

"PARTİSİNDEN PEK ÇOK İSİM TERÖRİSTLERİN KADROLU YASÇISI OLDU"
Partisinden pek çok isim teröristlerin kadrolu yasçısı oldu. Kirli ittifakın göbeğindeler. Ellerini tetikten çekmeyenler hiç iflah olmayacak. Onlar kimlerle ittifak yaparsa yapsın, biz 78 milyonla yürümeye devam ediyoruz. Şimdi tehdit ediyorlarmış. Daha önce Cizre, Sur'da bu terörü başlattık, baharda diğer illere yayacaklarmış. Yazın da kışında baharda da güzde de bizi kimse korkutamaz. Her zaman buradayım. Biz baharın, şafağın sözcüsüyüz. Onlar karanlık gecelerin sözcüleri, piyonları. Onlar sırtlarını Moskova'ya dayayan Stalinist anlayışla yürüyen, bizler ise Alparslan, Selahattin'le yürüyoruz. Onlar sevdikleriyle, biz sevdiklerimizle haşrolacağız. Biz Bingöllülerle haşrolmaya hazırız.

"ONLAR KANLI TARAF OLMAYI SEÇTİ"
Biz hep çözüm odaklı olduk. STK'lara, aydınlara, akademi dünyasına fikrinizi söyleyin dedik. Sayın Cumhurbaşkanımızın ilan ettiği süreç demokrasi anlayışımızın gereği idi. Bu nedenle her türlü talebin demokratik bir atmosferde söyleyebileceği bir ortam sağladık. En baştan itibaren çözüm sürecinin yerli ve milli bir proje olduğunu söyledik. Bu süreçte şiddetin ve silahın tasfiye edilmesini amaç olarak benimsedik. Bu amaçla attığımız adımların samimiyetini kimse soyutlayamaz. Bizim iyi niyetli adımlarımızı birileri samimi bulmadı. En alçakça yönetemleri kullanmaktan kaçınmayanları gördük. Ülkemizin birlik ve beraberliğine kast eden oluşumlar yeniden harekete geçti. Yanıbaşımızda Esed rejimi ile işbirliği halinde kanlı taraf olmayı seçtiler. Huzura kastettiler. Çözüm sürecinin durmasının tek sorumlusu silahların gölgesine saklanmaktan vazgeçmeyenlerdir. Şehirlerimizi silah deposu haline getirenlerin omuzlarındadır vebal.

"VEKİLLERİN TERÖRİST CENAZESİNE GİTMESİ HASTALIKLI BİR RUH HALİDİR"
Meşakatli bir dönemde, kimi vekillerin teröristlerin cenazesine gitmesi hastalıklı bir ruh halidir. Bu tam bir aymazlıktır. Ankara'nın göbeğinde o kardeşlerimize saldırıp, 29 canımızı şehit eden bu teröristin cenazesine giden o suça ortak olmuş olur. Hiçbir sistem böyle şımarıklığa, aymazlığa göz yummaz.