Azez fırtınası

Rusya'nın desteğini alan terör örgütü YPG, Türkmen kenti Azez'i kuşattı. TSK, Türkiye'ye yönelik tacizlere de başlayan PKK'nın uzantısına, Fırtına Obüsleri ile gereken cevabı verdi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 14 Şubat 2016 Güncelleme 14 Şubat 2016, 02:07
Azez fırtınası

İÇİNDEKİLER

Suriye'de 'tüm savaşların anası' olarak nitelendirilen Halep cephesinde, arkasına Rusya'nın havadan, İran'ın da karadan desteğini alan Esad ordusu, YPG ile işbirliği yaptı. Türkmen kenti Azez ve Halep'te katliama başladı. Özellikle terör örgütü PYD'nin silahlı gücü olan YPG, muhaliflerin kontrolündeki Minak Hava Üssü'nü ele geçirdi. Halep'teki yüzbinlerce masum insan için hayati önem taşıyan Türkiye koridoru da kapandı. Terör örgütü YPG, bölgedeki köylerde sivil katliamına başladı. Türkiye sınırına on binlerce masum Suriyeli akın etti. YPG, ayrıca Türkiye'ye yönelik tacizlerde bulundu. Hatay'ın Çalıboğazı Karakolu bölgesine havan atışı yaptı. Buna Türkiye anında karşılık verdi. Türk yapımı Fırtına Obüsleri, Azez ve Afrin bölgesinde yoğunlaşan YPG güçlerini yoğun top atışına tuttu. Operasyonda Azez ile Minak Hava Üssü arasındaki Maranaz Köyü'ne 1 kilometre mesafede bulunan bir PYD üssü TSK'nın Fırtına obüsleriyle yerle bir edildi.

POLAT CAN PAKETLENDİ
Beyaz Saray'ın terörle mücadele uzmanı Brett McGurk, teröristlerle işbirliği yaptı. Kobani'ye giden McGurk ABD'nin verdiği silahlar karşılığında kendisini Rojava Ordusu komutanı olarak tanıtan PKK'lı Polat Can'dan ödül bile aldı. ABD'nin teröristlere silah yardımı resmileşince silahları teslim alan 'Terzi' kod adlı terörist Musul'da ele geçirilmişti. Bordo Bereliler dün de McGurk'e plaket veren terörist Polat Can'ı yakalayıp Ankara'ya getirdi.

PYD PKK'NIN KENDİ KADROSU
ABD'nin, PYD ve YPG'yi terör örgütü olarak görmediğini açıklamasının ardından Emniyet Genel Müdürlüğü Terör Daire Başkanlığı'nca bir rapor hazırlandı. PYD'nin, PKK'nın uzantısı değil, doğrudan PKK'nın kendi kadrosu olduğunu kanıtlarla anlatan 55 sayfalık rapor ABD Dışişleri Bakanlığı'na gönderildi. Raporda ayrıca PYD içindeki yöneticilerin daha önce Kandil'de PKK yöneticisi olduğu, teröristbaşı Abdullah Öcalan'ın PYD'nin kurulmasına ilişkin talimatlarına yer verildi.

Türk yapımı Fırtına Obüsleri yıkım gücü yüksek topları 40 km uzaklığa tam isabetle atabiliyor. Fırtına Obüsleri'nin vurduğu YPG mevzileri ise sınırın yaklaşık 20 km uzağında bulunuyor.

MEVLÜT YÜKSEL