İnsanlık doydu

Erhan Bayrakçı, bakkalındaki ekmek dolabının kapısını açık bıraktı. 3 gün sonra dolapta bulduğu 4 TL ve not ile şaşkına döndü: "Param yoktu. 3 poğaça aldım. Hakkınızı helal edin karnım çok açtı. Şimdi bırakıyorum."

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 08 Şubat 2016 Güncelleme 08 Şubat 2016, 01:35
İnsanlık doydu

İÇİNDEKİLER

Bilecik'te diller sustu, vicdanlar konuştu! Tevfikbey Caddesi'nde faaliyet gösteren esnaf Erhan Bayrakçı, hayır amaçlı olarak marketinin önüne içinde ekmek ve poğaça olan dolap koydu. Ancak, Bayrakçı için dün sıra dışı bir olay yaşandı. Dolaptakilerin ihtiyaç sahiplerine yönelik olduğunu bilmeyen bir kişi iki gün boyunca dolaptan poğaça aldı. Esnaf poğaça ve ekmeklerin eksilmesini sıradan karşıladığı için önemsemedi. Ancak dün insanlık vidandan dile geldi. Bayrakçı, sabah işyerini açtığında dolap içinde 4 TL ve yazılı bir not buldu.



'RENCİDE OLMASINI İSTEMEM'
Notta, "Kusura bakmayın. İki gündür 3 poğaça aldım. Hakkınızı helal edin. Param yoktu. Kapağı açık bıraktığınız için teşekkür ederim. Parasını bırakıyorum" yazdığını gördü. Yaklaşık 6 yıldır esnaflık yapan Bayrakçı ise söz konusu ekmek ve poğaça dolabının kapağını hiç kapatmadığını belirterek, şöyle konuştu: "Parasını fazlasıyla bırakmış. Arkadaşın kim olduğunu bilmek isterdik ama rencide olmasın diye kamera görüntülerine bakmadık."