Moskova'ya kıl oldum abi!

Rus basını, Türkiye'ye tepki göstermek isterken saçmalayan siyasetçileri alaya aldı: Türk dizileri yetmez. Tarkan ve Türk kahvesini de yasaklayalım!

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 02 Aralık 2015 Güncelleme 02 Aralık 2015, 01:19
Moskova’ya kıl oldum abi!

İÇİNDEKİLER

Rus siyasetçiler, Moskova- Ankara arasında uçak krizi patlak verdiğinden beri fena halde saçmaladı. Sahneye önce Duma Milletvekili Sergey Gavrilov çıktı. Gavrilov, "Ayasofya'yı Ortodoks Kilisesi'ne iade edin" diyerek herkesi gülmekten yerlere yatırdı! Rusya'nın "delisi" aşırı milliyetçi Liberal Demokrat Partisi lideri Vladimir Jirinovski ise Türkiye karşıtı misilleme önerilerinde kantarın topuzunu iyice kaçırdı. Boğaz'a atom bombası atmayı önererek delilikte sınır tanımadığını ispatladı! Son olarak Moskova şehir meclisi üyesi Yevgeniy Gerasimov, yaptırımların ekonominin dışında kültüre de yansıtılması gerektiğini açıkladı. Gerasimov, "Televizyonlarda Türk dizileri gösteriliyor. Bence ilk adımda 'Muhteşem Yüzyıl' yasaklanmalı" çıkışı yaptı. Rus basını ise saçma sapan önerilerde bulunan Rus siyasileri alaya aldı. Rusya medyası, "Bize göre sadece 'Muhteşem Yüzyıl' değil, Tarkan'ın parçaları da yasaklanmalı. Sonra İngilizce'de hindi ile Türkiye aynı anlama geldiği için hindi eti de yasaklansın. Ayrıca Türk kahvesine de hemen başka bir ad bulmalıyız" esprileri yaptı.

EĞİTİM ŞART
Türkiye ile yaşanan gerginliği arttırmak için hamleler yapan Rusya, ilişkileri yumuşatmaktan kaçındı. İyice abartarak tepki topladı. Moskova, gerginliği eğitime de yansıttı. Rusya Eğitim Bakanlığı, Türkiye ile Rusya arasındaki bilimsel işbirliğinin sonlandırılması amacıyla tasarı hazırladığını açıkladı. 44 Rus üniversitesinin Türk üniversiteleriyle işbirliği durduruldu.

Rus siyasetçiler, Türkiye'ye yaptırım konusunda Türk dizilerini bile hedef seçti. Rus basını ise megastar Tarkan ve Türk kahvesi üzerinden saçmalayan politikacılara tepki gösterdi.