GülüyoRus!

Rusya uçak krizinin ardından ortamı gerdi. Antalya'da yayılan bir dedikodu ise tansiyonu yükseltti. "Moskova, vatandaşlarını almak için Antalya'ya denizaltı gönderdi" söylentisi, turistleri panikletti. Bazıları sahile gidip bekledi! Her şeyin şakadan ibaret olduğunu öğrenen Ruslar, yaşananlara gülüp geçti. Rus Sanat ve Kültür Derneği Başkanı İrina Balcı ise komik olayı "Deli saçması" olarak değerlendirdi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 02 Aralık 2015 Güncelleme 02 Aralık 2015, 01:17
GülüyoRus!

İÇİNDEKİLER

Türkiye, hava sahamızı ihlal eden Rus uçağına dersini verdi. Rusya-Türkiye arasında tansiyon yükseldi. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ise gerilimi tırmandırmak için harekete geçti. Türkiye'deki Ruslar'a, "Ülkenize dönün", Türkiye'ye gitmek isteyenlere de "Gitmeyin" dedi. Antalya'da yapılan bir şaka ise kentte yaşayan Ruslar'ı şaşkına çevirdi. "Rusya, vatandaşlarını almak için Antalya'ya denizaltı gönderdi" söylentisi, turistleri tedirgin etti. Herkes şakayı gerçek zannetti. Söylentiye göre, denizaltı, Antalya'nın plajlarından birine gece yarısı gelecekti. Burada yaşayan Ruslar da pasaportları ve Antalya'da yaşadıklarını gösteren belgelerle birlikte denizaltıya gitmeliydi. Şakanın gerçek olduğuna inanan bir kişi, trajikomik senaryoyu sosyal medyada paylaşınca Ruslar daha da panikledi. Hatta bazıları belgelerini toplayarak "denizaltıya binmek üzere" plaja yöneldi! Turistler, Antalya Rus Sanat ve Kültür Derneği Başkanı İrina Balcı'yı arayınca, her şeyin şakadan ibaret olduğunu öğrendi.

TELEFONA SARILDILAR
Ruslar, yaşananlara gülmekle yetindi. Her fırsatta Türkiye'ye yönelik yalan haberlerle gündeme gelen BBC ise Antalya'daki paniği köpürtmek istedi. Ancak şakaya gülen Ruslar, "algı yaratmak" isteyen BBC'ye geçit vermedi. Antalya'da 40 bin Rus'un yaşadığını belirten Antalya Rus Sanat ve Kültür Derneği Başkanı İrina Balcı, "Tam bir deli saçması. Birisi bu şakanın gerçek olduğuna inandı ve sosyal medyada paylaştı. İnsanlar büyük bir paniğe kapıldı. Ben böyle bir olay olmadığını beni arayanlara anlattım. Sonunda bunun şaka olduğu anlaşıldı. Herkes gülmeye başladı ve genel atmosfer yumuşadı" dedi.

'BİZE YÖNELİK BASKI YOK'
İrina Balcı, sözlerine şu sözlerle devam etti: "Beni BBC'den aradılar. Avrupa ve ABD için haber yapmak istediklerini söylediler ve panik olup olmadığını sordular. Elbette Antalya'da Ruslar arasında bir panik yaşandığını söyledim. Ama bu paniğin nedeni insanların Rus televizyon kanallarını izlemesiyle yaşandığını anlattım. Burada bize yönelik hiçbir tehdit ve baskı yok. Kimse bize 'Sen kimsin' diye durdurup sormuyor. Bizi hiçbir şeyle suçlayan bile yok. Bu nereden çıktı anlamak mümkün değil. Olaylar sürerken bu şaka insanlarımızı gülümsetti o kadar."