Çekirdek elde

Adalet Bakanı Bozdağ, Diyarbakır'a gitti. Terör örgütü PKK'nın saldırısında ölen Baro Başkanı Tahir Elçi'nin ailesini ziyaret etti. "Soruşturma devam ediyor. Heyete saldıran teröristler olay yerinin sağlıklı şekilde incelenmesini engellemiştir. Ancak elimizde deforme olmuş bir mermi çekirdeği var" dedi...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 02 Aralık 2015 Güncelleme 02 Aralık 2015, 01:15
Çekirdek elde

İÇİNDEKİLER

Kan lobisinin maşası olan terör örgütü PKK, yine kaostan beslendi! Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'yi sokak ortasında öldürdü. Hainler, siyasi uzantıları ile birlikte tetikçi ya da tetikçileri gizlemek için de karanlık bir oyun sahneledi. Sur ilçesindeki hendeklere gizlenen teröristler, inceleme yapmak için olay yerine giden savcı ve polislere üç kez saldırı düzenledi. Ardından da canlı kalkan yaptıkları çocukları el arabasıyla bölgeye gönderdi. Ne kadar delil varsa temizletti.

'SÖYLEDİKLERİ BANA EMANET'
Ancak savcılık ve emniyet, tüm engellemelere rağmen olay yerinde önemli bir keşif gerçekleştirdi. Kanlı terör örgütüne yönelik operasyon sürerken dün Diyarbakır'da önemli bir ziyaret gerçekleşti. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Diyarbakır'a gitti. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz ve İl Emniyet Müdürü Adnan Taşdan'dan olayla ilgili bilgi aldı. Ardından Tahir Elçi'nin ailesini ziyaret etti. Elçi'nin eşi Türkan Elçi'ye taziyelerini iletti. "Sayın Türkan Elçi hanımefendinin bana söyledikleri bana emanettir, onun izni olmadan konuşmam ve değerlendirmem doğru olmaz. Kendisi açıklamak isterse onun takdiridir" dedi. Bakan Bozdağ daha sonra Diyarbakır Barosu'na gidip Tahir Elçi'nin makamında dua okudu.

'BELGEYLE KONUŞSUN'
Bakan Bozdağ, ziyaretinin ardından gazetecilere şu açıklamaları yaptı: "Soruşturma şeffaf ve açık bir şekilde yürütülecek. Heyete saldıran PKK terör örgütü, olay yerinin sağlıklı şekilde incelenmesini engellemiştir. Bunu yapanlar gerçeğin ortaya çıkmasından korkanlardır. Olay yerinde 83 delil ele geçirildi. Bölgedeki tüm kamera kayıtlarına incelenmek üzere el konuldu. Bulunan deliller arasında iki kovan ve bir deforme olmuş mermi çekirdeği var. Bir tane de kaçan teröristlerin kullandığı silah var. Bunların balistik incelemesi devam ediyor" dedi. Öte yandan Adelet Bakanı Bekir Bozdağ, HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş'ın "Devlet değil, devletsizlik Elçi'yi öldürdü" sözüne tepki gösterdi. Bakan Bozdağ, "Demirtaş bilgi ve belge ile konuşmalı. Hangi açıklamasına inanacağız. Demirtaş bir genel başkandır bilgi ve belge ile konuşursa daha iyi olur. Ona bunu tavsiye ederim" diye konuştu.